Видинското читалище „Цвят" е изработило портрет на покойния видински митрополит

...
Видинското читалище „Цвят" е изработило портрет на покойния видински митрополит
Коментари Харесай

Нарисуваха портрет на покойния видински митрополит Дометиан

Видинското читалище „ Цвят " е изработило портрет на починалия видински митрополит Дометиан (1932-2017), заяви секретарят на институцията Любомир Илиев.
Портретът е дело на художника Жечко Попов от София. За изработването му е взето решение на настоятелството на читалището.
Видинският митрополит Дометиан е бил дълготраен член на читалището.
„ Той е наш патриотичен сподвижник, труженик на българските обичаи, незабравим видински архиерей с мъдри и поучителни слова. Този акт е дело на благодарност и респект към обичания от видинчани нравствен овчар и държавник с голям престиж и достойнство на личността “, уточни Илиев.
В своето наследство Видински митрополит Дометиан е дарил финансови средства за активността на читалище „ Цвят 1870″ по образеца на спомоществувателите на читалището – за безконечен спомен и като почитан държавник за богатството на видинските деца и младежи.
Портретът е подложен в салона на читалището, място където се организират публични събития и пред погледите на признателните видинчани. “Бог да го елементарни и безконечна да бъде паметта за него! “, сподели Любомир Илиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР