Видинският владика Данаил оневини убийствата на хиляди цивилни, разрушенията на

...
Видинският владика Данаил оневини убийствата на хиляди цивилни, разрушенията на
Коментари Харесай

НЕДОПУСТИМО: Митрополит Даниил с проруска пропаганда във Фейсбук

Видинският епископ Данаил оневини убийствата на хиляди цивилни, разрушенията на градове, мародерствата и погромите в Украйна, които Русия прави. 

На  фейсбук страницата на митрополията бе публикувано писмо от Данаил до свещениците и духовниците във Видинска епархия. В него той дава упътвания и своя редакция, как  при „ отслужване на Светата Литургия да бъдат включвани особените прошения за мир “. Реално писмото на владиката няма нищо общо Божите заповеди и църковния канон, и по-скоро наподобява на политическо посание с прорука агитация.

По думите на Данаил още преди войната от февруари е имало свидетелства от страна на Украйна „ за такава ненавист и омраза, стигаща до клане “. Те били изобилни и се отнасяли преди всичко за страната, която в този момент бива оневинявана.  

„ В същото време, следим трендове за посяване на ненавист, отричане злоба, в това число в нашето общество към едната от воюващите страни, нарочвана за единствен и непровокиран агресор. Обвиняваме в експанзия страната, чиято войска навлезе на територията на друга страна и прави там военни дейности, които водят да човешки жертви и опустошения. Но по какъв начин да назовем финансирането и осъществяването на подривна активност, и осъществяването на прелом в същата Украйна от трета страна, при което страната причинител целеустремено провокира убийства, дадоха се почтени човешки жертви?Нима убийствата от Майдана през 2014 година не тежат на съвестта на същите тези, които в този момент упрекват други в проливане на кръв? “, пита още Данаил, оправдавайки дейностите на Кремъл и съветската войска.

Коментарите под обявата му  са изпълнни с въмущение от написаното и апела. Реакция от БПЦ все още няма. 







Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР