Видинският клуб по кану-каяк Бдин 77 спечели 11 медала, от

...
Видинският клуб по кану-каяк Бдин 77 спечели 11 медала, от
Коментари Харесай

СК Бдин 77 спечели 11 медала, от които 9 златни на Държавния шампионат по кану-каяк за мъже и жени

Видинският клуб по кану-каяк " Бдин 77 " завоюва 11 медала, от които 9 златни, сребърен и бронзов, на Държавния шампионат по кану-каяк за мъже и дами. Това сподели за Българска телеграфна агенция треньорът на видинските състезатели Цветан Иванов. Той посочи, че  гребците са се показали чудесно на най-силното вътрешно съревнование през годината и за завоювали най-вече златни медали от всички клубове в България. С края на шампионата за мъже и дами видинският клуб по кану-каяк „ Бдин 77 “ приключва една доста положително спортна година, сподели Иванов и добави, че в тимът има национални състезатели, с  което доста се гордее и те сплотяват към себе си останалите състезатели.

За поредна година Йоана Георгиева сподели своята класа и се показа безкомпромисно- завоюва общо 7 златни медала. Ванеса Димитрова и Ангел Стоянов завоюваха по 3 златни медала, Веселин Вълчов - два.

Видинският клуб завършва най-успешната от съществуването си  спортно-състезателна година. Йоана Георгиева стана европейска шампионка и бронзова медалистка от Световното състезание. Веселин Вълчов е със сребърен орден от континенталния шампионат. Така „ Бдин 77 “ има в редиците си европейска шампионка и бронзов медалист, европейски вицешампион, бронзов медалист от Световното състезание, Веселин Вълчов и Ангел Стоянов са седми. Годината бе доста мощна като показване на нашия клуб на интернационалните и вътрешните надпревари. Затова и съм признателен на всички състезатели - момчета и девойки от Семеен кодекс „ Бъдин 77 “  за всеотдайността, която демонстрираха, показа техния треньор.

Спортният клуб по кану-каяк " Бдин 77 " взе участие и в надпреварата за ветерани, където спечелихме седем медала, от които четири са златни, добави Цветан Иванов. Тези резултати демонстрират, че спорта кану-каяк във Видин е бил и е водещ измежду останалите спортове. Амбициите на състезатели и треньори са отправени към Олимпиадата в Париж, където се надяват „ Бдин 77 “ да има собствен представител. Следващата година е предолимпийска, тогава ще се печелят квоти в кану-каяка за присъединяване в Олимпиадата. Ръководството на клуба и треньорите имаме упоритостите да извоюваме най-малко една квота и Видин да има представител на Олимпиадата в Париж през 2024 година. Предвидили сме централизирана и доста сериозна подготовка, с цел да можем да зарадваме всички фенове на спорта и жителите на Видин.

След двуседмична отмора националните състезатели на клуба ще възобновяват подготвителния си развой, добави Цветан Цветанов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР