Видинският богослов Владислав Велков отвори при нотариус и в присъствието

...
Видинският богослов Владислав Велков отвори при нотариус и в присъствието
Коментари Харесай

Инициативен комитет иска касиране на изборите за видински митрополит

Видинският богослов Владислав Велков отвори при нотариус и в наличието на медии запечатана декларация преди 12 дни, в която са посочени имената на двамата претенденти за видински митрополит - Драговитийският свещеник Даниил и Мелнишкият свещеник Герасим, които ще завоюват най-вече гласове.

С това Велков, член на Инициативния комитет (ИК) в поддръжка на свещеник Поликарп за нов видински митрополит, сподели, че изборите за митрополит във Видин са манипулирани. На извършените през вчерашния ден избори Драговитийският свещеник Даниил и Мелнишкият свещеник Герасим завоюваха най-вече гласове. Затова от ИК във Видин ще изискат от Светия Синод да бъдат касирани извършените епархийски избори. В декларацията, запечатана при нотариус, е посочено още, че има притеснителна информация за изборите на 28 януари във Видин, които са манипулирани и купени, а епархийските гласоподаватели са обработени финансово и със закани да гласоподават за епископите Герасим и Данаил. Затова Велков е написал имената на двамата епископи, които ще бъдат определени, запечатал ги е в декларация при нотариус, която беше отворена през днешния ден.

От Инициативния комитет във Видин ще изпратят декларацията до Светия Синод с искане за анулиране на изборите и насрочване на нови. Според Велков повода за манипулиране на вота на епархийските гласоподаватели при избор на митрополит е финансова - ръководство на милиони левове, земи, гори и европроекти, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР