Видински пациенти, нуждаещи се от спешно лечение, което не е

...
Видински пациенти, нуждаещи се от спешно лечение, което не е
Коментари Харесай

Видински пациенти ще получават спешна помощ в големите софийски болници

Видински пациенти, нуждаещи се от незабавно лекуване, което не е обвързвано с общата болест, могат да постъпят в софийска болница. Водени са диалози с управленията на огромни здравни заведения в столицата, в случай че се наложи да одобряват пациенти от видинската болница. Това съобщи кметът на Видин, доктор Цветан Ценков. Решението е взето взаимно с регионалния шеф, шефа на РЗИ и прокуриста на видинската болница.
"Какво ще вършим с тези пациенти, които имат някакви здравни потребности и те са надалеч от общата болест? Например имат неврологични или сърдечни затруднения, или пък имат потребност от незабавни акушеро-гинекологични интервенции. Ние имаме сделки с огромните софийски лечебни заведения, тези хора да получат съответна поддръжка. "
Д-р Ценков добави, че е провел персонални диалози с управленията на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина "Николай Иванович Пирогов ", УМБАЛ "Александровска " и Окръжна болница "Света Анна ". Има тяхното единодушие да поемат всички незабавни случаи, като е уречен и метода на превозване на болните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР