Видинската болницата е оказала пълно съдействие на проверката, извършена от

...
Видинската болницата е оказала пълно съдействие на проверката, извършена от
Коментари Харесай

Не откриха нарушения на трудовата дисциплина във видинската болница при проверката, назначена от здравния министър

Видинската болничното заведение е оказала цялостно подпомагане на инспекцията, осъществена от Главна ревизия по труда, сподели шефът на лечебното заведение доктор Ивета Найденова.
Тя се състоя в края на предходната година по гледище на министъра на опазването на здравето Асена Сербезова след митинг на уволнени санитари от незабавното поделение.
"Доклада от инспекцията, обаче е изтънчен от Министерството на здравеопазването, а не при нас. Нарушения в трудовата дисциплинираност няма. Всичко е съобразено законово и мисля, че в тази посока това не е единствената инспекция, няма да има някакви наказания. Административни актове сме получили за това, че две от санитарките, които са освободени на 13 декември, на 8 декември са били създадени за секретарки на синдиката и имат синдикална отбрана. "
Няма да се позволи несъблюдение на трудовите отговорности, сподели още доктор Ивета Найденова.
"В болничното заведение се идва да се работи и не може да употребяват мен и управлението на лечебницата като някакъв инструмент за реализиране на други цели. Политически или синдикални. "
Това не са единствените случаи на дисциплинарни санкции за предходната година, сподели доктор Найденов. През предходната година такива са наложени на още на един водач, доктор, клинични лаборанти. Има дисциплинарно уволнена и друга санитарка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР