Видинска област възприема значителни мерки за подобряване на условията за

...
Видинска област възприема значителни мерки за подобряване на условията за
Коментари Харесай

Спортен дух: Във видински училища се изграждат нови физкултурни салони

Видинска област възприема обилни ограничения за възстановяване на изискванията за физическо образование и спорт в просветителната система. Със започването на в две от нейните учебни заведения, региона прави още една крачка напред в своята ангажираност към здравето и благосъстоянието на своите възпитаници.

Министерството на образованието и науката /МОН/ публично утвърди плановете за построяването на спортни зали в Професионална гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “ и Средно учебно заведение „ Св.св. Кирил и Методий “ . Финансирането на тези начинания е обезпечено посредством втори стадий на програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони, като задачата е да се усъвършенства спортната инфраструктура в държавните и общинските учебни заведения.

Проектът за Професионалната гимназия обгръща проектирането, строителството и въвеждането в употреба на необятен физкултурен салон, който да дава отговор на всички модерни условия за сходно оборудване. Включени са също санитарно-хигиенни пространства, съблекални, помещение за учители и склад за инвентар, което подсигурява отлични условия за спортуване и подготовка на учениците.

Средно учебно заведение „ Св.св. Кирил и Методий “, известно като видинското учебно заведение по изкуствата, също възприема план за о сновен ремонт на съществуващата си спортна зала . Целта е модернизацията и акомодацията ѝ към актуалните потребности и стандарти, като по този метод се основават подобаващи условия за 400 ученика, учащи се в образователното заведение.

Тези начинания са част от по-широк проект за развиване и възстановяване на спортната инфраструктура в учебните заведения на видинска област. С включването на спомагателни учебни заведения в програмата и разширението на спортните уреди, региона показва своята ангажираност към подобряването на физическото образование и насърчаването на дейния метод на живот измежду младежите.

Тези планове освен ще обогатят спортната база в района, само че и ще допринесат за повишение на интереса и ангажираността към спорта измежду учениците . В последна сметка, това е инвестиция в бъдещето – в здравето, развиването и благополучието на идващите генерации.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР