Видин. Завърши възстановяването на свлачището в участъка при 10-ти километър

...
Видин. Завърши възстановяването на свлачището в участъка при 10-ти километър
Коментари Харесай

АПИ: С финансиране от ОП „Околна среда“ e възстановeно свлачището при 10-ти км на път II-14 Видин - Кула - Връшка чука

Видин. Завърши възобновяване на свлачището в сектора при 10-ти километър на път II-14 о. п. Видин - Кула - Връшка чука. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). Инвестицията е за над 2,5 млн. лв.. За обекта има издадено позволение за прилагане и водачите към този момент пътуват по ремонтираната права. Строително-монтажните работни са изпълнени по плана „ Превенция и противопоставяне по свлачищните процеси по републиканската пътна мрежа – Фаза 1 “, финансиран от предпочитана ос 4 на Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 година
През 2014 година интензивните превалявания активизираха свлачищна зона на второкласния път, в сектора от км 10+100 до км 10+260, провокираха проваляне на пътната настилка и отваряне на дълбоки пукнатини по нея. Отсечката беше затворена за придвижване, а трафикът преминаваше по обходен маршрут - остарелия път II-14, който е в непосредствена непосредственост до авариралия сектор.
С укрепването на свлачището на второкласния път, сред селата Бела Рада и Войница, е построена укрепителна пилотно-анкерна структура за трайно стабилизиране на правата, усъвършенствано е отводняването, изцяло реконструиран е злепоставен улук. Участъкът е с нова пътна настилка, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи за повишение сигурността на придвижване.
Изпълнител на строително-монтажните работи е „ ИСА 2000 “ ЕООД. Договорът им е за 2 534 036 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е сбъднат от „ Пътинвест-инженеринг “ АД. Договорът им е за 39 384 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол е на „ РУТЕКС “ ООД и е за 18 900 лева с Данък добавена стойност.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР