Видин. Водата край село Иново до 2-3 дни ще се

...
Видин. Водата край село Иново до 2-3 дни ще се
Коментари Харесай

Гл. комисар Николай Николов: Водата край село Иново до 2-3 дни ще се оттегли, няма опасност за живота и здравето на хората

Видин. Водата край село Иново до 2-3 дни ще се отдръпна, няма заплаха за живота и здравето на хората. Това сподели на моста край видинското село Иново шефът на ГДПБЗН-МВР основен комисар Николай Николов, който дружно със заместник-министъра на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, регионалния шеф на Видин Албена Георгиева, изпълнителния шеф на „ Напоителни системи ” Снежина Динева и кмета на Видин Огнян Ценков инспектира положението на дигите и хидромелиоративните уреди в община Видин за предприемане на нужни незабавни ограничения по отношение на усложнената конюнктура в региона, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Той уточни, че оценката, която може да се направи за изпълнителната власт – кметската и регионалната администрация е доста висока. „ Това, което е трябвало да се направи е осъществено,взетите решения би трябвало да продължат да се извършват “, сподели основен комисар Николай Николов. Той взе отношение и по обстановката с язовир „ Рогозен 1 “ в община Хайредин, област Враца.
„ Усилено работят инженерите на язовира, инсталирани са част от сифоните на оборудването, концепцията е да продължи да се източват водите от язовира. За съжалените две от мощните ни помпи излязоха от строя и в този момент би трябвало да търсим експерти от Холандия, които да ги ремонтират “, сподели основен комисар Николов. Той добави, че в страната няма на никое място сериозна обстановка, няма застрашени човешки животи. „ Това не значи, че ние би трябвало да се успокоим. Напротив – продължава денонощното наблюдаване на сериозните сектори. Това важи изключително за всички язовирни стени, с цел да знаем в случай че има заплаха да изведем всички застрашени хора. Към момента няма такива застрашени хора “, сподели Николов. Той добави, че в околните 2-3 дни ни чакат превалявания, които ще усложнят обстановката, само че няма да се стигне до сериозно състояние. Максималните превалявания във Видинския район ще доближат до 10 л. на кв. м., като по-значими ще бъдат преваляванията в Източна България ще доближат до 30 л. кв. „ Допълнителни ограничения ще би трябвало да се вземат по горното течение на река Росица и река Янтра тъй като се чака интензивно валене. Но, обстановката в страната е спокойна, обособени са местата където се постанова да се работи по-ефективно, още по-малко са местата където е оповестено бедствено състояние “, съобщи основен комисар Николай Николов.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР