Видин. След като Община Видин предприе своевременни мерки във връзка

...
Видин. След като Община Видин предприе своевременни мерки във връзка
Коментари Харесай

Нивото на реките на територията на община Видин се понижава, наблюдението им продължава

Видин. След като Община Видин предприе своевременни ограничения по отношение на нарасналите равнища на реките в няколко селища поради интензивното снеготопене, обстановката се възстановява. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Продължава денонощното наблюдаване на водните равнища, на всички хидротехнически уреди, както и на сериозните сектори от речните кревати, заливните зони в землищата и положението на пътищата, в сходство с издадената заповед от кмета на Общината Огнян Ценков. Осъществяват се нужните дейности за попречване на заплахата от наводняване.
Заместник-кметът инж. Цветан Асенов посети през днешния ден сериозния сектор при събирателния канал по пътя към с. Рупци, където през вчерашния ден поради повреда в тръба на дигата до моста бяха залети аграрни земи. На мястото бяха разтоварени в допълнение 200 чувала с пясък, с цел да се ограничи наводняването. Инж. Асенов, дружно с комисар Станислав Генчев - шеф на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и представители на „ Напоителни системи “ – клон Видин координираха дейностите. Те обобщиха, че виновните институции работят в доста добър синхрон и ситуацията след изобилното снеготопене е овладяно, няма данни за бедстващи хора.
Инж. Цветан Асенов направи също оглед в с. Иново, на възобновения сектор на скъсаната преди няколко години дига, където се наложи надграждане с 200 чували с пясък, с цел да се обезпечи сигурността й. В с. Буковец през вчерашния ден бе издигната защитна стена към сериозния сектор на канала, само че водата още веднъж излезе и през днешния ден се наложи построяването на нова помощна дига. Наводнени са дворовете на няколко къщи и едно мазе. Екипи на Община Видин и „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в късния следобяд бяха на място, с цел да се оправят с казуса.
Общо над 1000 чувала с пясък са разпределени през последните два дни на проблематичните сектори, както и на други места с превантивна цел. Прави се всичко допустимо за попречване на спешни обстановки и за отбрана на жителите и домовете на хората в селищата на общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР