Видин. Придобихме два нови сметосъбиращи автомобила по програма за трансгранично

...
Видин. Придобихме два нови сметосъбиращи автомобила по програма за трансгранично
Коментари Харесай

Огнян Ценков, кмет на Видин: Доставени са два нови сметосъбиращи автомобила, придобити по програма за трансгранично сътрудничество

Видин. Придобихме два нови сметосъбиращи автомобила по стратегия за трансгранично съдействие, сподели пред публицисти кметът на Видин Огнян Ценков, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Той уточни, че планът, по който са доставени двата автомобила, е за ограничение на въздействието върху околната среда, провокирано от човешка активност в района на Видин и сръбския град Зайчар. „ Предстои демонстрационно разчистване на две сметища. В самия план са включени образования на чиновници на общинските администрации във Видин и Зайчар. Стойността на плана 1 080 000 лева, като частта на Община Видин е 60% “, съобщи Огнян Ценков.
Той добави, че, с цел да се осъществя планът, Общината се е възползвала от фонда за поддръжка на локалната власт ФЛАГ. „ Към този фонд имаме кратковременен заем в размер на 340 000 лева Договорът, който подписах на 22 ноември 2016 година с Министерство на регионалното развитие, е за 100% безплатна финансова помощ. Тези 600 000 лева от Общината, които са включени в плана за двата сметосъбиращи автомобила и реализирането на всички действия, включени в плана ще бъдат напълно безплатна финансова помощ “, изясни кметът на Видин Огнян Ценков. Срокът за осъществяването на контракта е за 2 години – от ноември 2016 година до ноември 2018 година Двата автомобила са чисто нови, профилирани са сметосъбиране и сметоизвозване.
Фирмата, доставила колите, съобщи документите им на кмета на Общината. На приемането на двата сметосъбиращи камиони участва и протосингелът на Видинска митрополия архимандрит Антим. Отецът съобщи, че екипът на Общината осъществя европейски планове, които са в услуга на жителите на Видин.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР