Видин. По повод Международния ден на река Дунав – 29

...
Видин. По повод Международния ден на река Дунав – 29
Коментари Харесай

Областният управител на Видин Албена Георгиева: Възстановена е чешмата между двете капии при крепостта Баба Вида

Видин. По мотив Международния ден на река Дунав – 29 юни и в продължение на дейностите по разчистване и облагородяване на крайбрежната линия до крепостта Баба Вида, регионалният шеф на Видин Албена Георгиева осведоми, че към този момент е възобновена чешмата сред двете капии на средновековната цитадела, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация Видин .
„ Работим с готовност да подобрим изискванията за живот в област Видин. Започнали сме почистването и от паметника на Свободата по продължение на крайбрежната линия – отстранява се растителността и се почиства стената. “, сподели Георгиева. Областният шеф добави, че в понеделник ще бъдат сложени душовете, а след почистването ще се слагат кошчетата за боклуци, както и стойка за колелета. „ На високата тераса е почистена растителността, възобновени са изчезнали елементи на пейките, боядисана е оградата, както и съблекалнята. “, сподели още Албена Георгиева.
„ Имаме доста работа, само че в най-кратък период ще приведем крайбрежната линия и пространството към нея в приветливо място за отдих на жителите и гостите на Видин. Аз и целият екип на регионална администрация работим с готовност и хъс, и вършим нужното да подобрим изискванията за живот в нашия град. Работниците по районната стратегия за претовареност към регионална администрация непрестанно са тук и са ангажирани с активността по почистването и поддръжката. Мисля, че резултатът към този момент е забележим “, безапелационна бе Георгиева.
Областният шеф изрече признателност на кмета на община Видин инж. Огнян Ценков, който спомага за монтажа на чешмата. „ Благодаря на служащите от строителната група на общината, които през днешния ден инсталираха чешмата, а в понеделник ще слагат и душовете. Винаги съм казвала, че е значима взаимната работа и общите старания на всички – държавна, локална власт, гражданско общество. Надявам се и, че дружно ще пазим и съхраняваме построеното. “, съобщи Албена Георгиева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР