Видин. Паметникът на Скърбящия воин е показателен пример за високата

...
Видин. Паметникът на Скърбящия воин е показателен пример за високата
Коментари Харесай

Огнян Ценков, кмет на Видин: Паметникът на Скърбящия воин е показателен пример за високата цена, която плаща българският народ в името на националната си идентичност

Видин. Паметникът на Скърбящия боец е индикативен образец за високата цена, която заплаща българският народ в името на националната си еднаквост. Това сподели кметът на Видин Огнян Ценков на формалната гала пред паметника на Скърбящия боец във Видин във връзка 133-тата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия, оповестиха от пресцентъра на Общината . Кметът дефинира този показателен акт като една от най-съдбовните стъпки в историята ни, тъй като се отварят нов път и благоприятни условия за развиване. Ценков акцентира основните моменти, довели до оповестяването на Съединението, като се спря на обстоятелството, че ползите на огромните европейски страни въвличат страната ни в братоубийствената Сръбско-българска война през 1885 година и народът ни застава зад справедливата идея – да отбрани единството на страната. Кметът уточни решаващото присъединяване на Трети пехотен Бдински полк във войната, основан единствено една година преди този момент. „ Този неповторим монумент на Скърбящия боец във Видин, пред който на 6 септември показваме своята респект, е индикативен образец за големите старания и високата цена, която заплаща българският народ в името на националната еднаквост и опазване целостта на страната “, съобщи Огнян Ценков. Той приключи с думите: „ Днес живеем в друго време, надяваме се, че народите в Европа са надмогнали претенциите за въздействие едни над други и дружно градят бъдещето си. Уважават своята еднаквост, а Балканите са зона на добросъседство и другарство и всяка страна е свободна в общия европейски дом “, след което честити празника.
В знак на респект към хората, дали живота си, с цел да се реализира великото дело на Съединението, пред паметника на Скърбящия боец бяха поднесени венци и цветя от кмета на Община Видин Огнян Ценков, от името на народния представител Владимир Тошев, от народния представител доктор Цветан Топчиев, от регионалния шеф на Видин Албена Георгиева, от ръководителя на Общинския съвет Генади Велков, от представители на държавни и публични институции, политически партии, неправителствени организации, учебни заведения, жители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР