Видин. Народният представител от ГЕРБ-Видин и областен координатор на партията

...
Видин. Народният представител от ГЕРБ-Видин и областен координатор на партията
Коментари Харесай

Видин: Депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев откри изложба, посветена на Учредителното събрание и Търновската конституция

Видин. Народният представител от ГЕРБ-Видин и регионален координатор на партията Владимир Тошев откри във Видин пътуваща галерия, отдадена на 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Изложбата е под патронажа на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и се провежда със съдействието на Държавна организация „ Архиви “ и регионалните шефове в страната. Експозицията е подредена в музей " Кръстата казарма " и показва исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното заседание, приело Търновската конституция.
" Видин е първият град, в който е показана изложбата. Всички видинчани се гордеем, че под Търновската конституция пръв се подписва ръководителят на Учредителното заседание Екзарх Антим Първи, Митрополит Видински. Търновската конституция дава необятни демократични цивилен права. Ние би трябвало да познаваме делото на тези българи, които са ни дали правото да се усещаме свободни и почтени хора ”, сподели при откриването на изложбата националният представител Владимир Тошев. Той добави, че през април 2019 година във Велико Търново ще бъде тържествено маркирана 140-годишнината от приемането на Търновската конституция.
На откриването на експозицията участваха кметът на Видин Огнян Ценков, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев, регионалният шеф Албена Георгиева, шефът на РИМ Фионера Филипова, представители на институции и цивилен организации, възпитаници от видинските учебни заведения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР