Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков, заедно със своя

...
Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков, заедно със своя
Коментари Харесай

Видин: Кметът Огнян Ценков поздрави видинските огнеборци по повод 140-годишнината от създаването на първото организирано звено за гасене на пожари в града

Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков, дружно със своя управителен екип участва на тържествената гала, отдадена на 140-годишнината от основаването на първото проведено звено за гасене на пожари в град Видин. Това оповестиха от пресцентъра на Общината. В празника участваха шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” в Министерство на вътрешните работи основен комисар Николай Николов, шефът на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” - Видин комисар Станислав Генчев, народните представители доктор Цветан Топчиев и Росен Живков, регионалният шеф на Област Видин Албена Георгиева, ръководителят на Общински съвет Видин Генади Велков, кметове на общини от област Видин, общински съветници, шефове на институции, посетители от Румъния и Сърбия.
Празничен водосвет бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил, който честити значимата годишнина на видинските огнеборци. Владиката освети подарената на РДПБЗН - Видин, от СУ „ Св. Св. Кирил и Методий ” икона на Св. оракул Илия, покровител на пожарникарите, и представителното знаме на Регионалната дирекция. Церемонията приключи с къса стратегия, готова от възпитаниците на учебното заведение по изкуствата.
Тържеството продължи в конферентната зала на Областна администрация - Видин, където Огнян Ценков насочи привет във връзка празника. " Пожарникарите са хора, които се употребяват с извънредно висок престиж в обществото. Вашата специалност е за хора с чисти сърца, подготвени да служат на другите, да оказват помощ в неволя, да избавят животи. От основаването на първата проведена пожарна команда на град Видин преди съвсем век и половина до през днешния ден, активността на огнеборците постоянно е била подкрепяна от локалната власт. Община Видин работи в тясно съдействие с управлението на Регионалната дирекция. Заедно, взаимно и с другите виновни институции, съумяваме да преодолеем спешните обстановки и да подсигуряваме отбраната и сигурността на жителите. Бъдете здрави, сполучливи и постоянно за образец! ” – сподели в словото си Ценков.
С " Писмена хвалба " от министъра на вътрешните работи Валентин Радев, основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов и шефа на ГДПБЗН основен комисар Николай Николов бяха наградени чиновници на Регионална дирекция «Пожарна безопастност и отбрана на населението» – Видин.
Кметът на Общината награди спечелилите в регионалния стадий на състезанието за детска рисунка " С очите си видях бедата ", в който участваха 178 деца от учебни заведения, детски градини и читалища от област Видин.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР