Видин и Българската армия с поглед в бъдещето“ е насловът,

...
Видин и Българската армия с поглед в бъдещето“ е насловът,
Коментари Харесай

Комплексно занятие с показ на военна техника и въоръжение се проведе във Видин

Видин и Българската войска с взор в бъдещето “ е насловът, под който мина днешното събитие, проведено от Военно окръжие II степен – Видин и Община Видин.

То цели разпространение на военната специалност измежду младежите и се организира пред видинската спортна зала „ Фестивална “. На формалното разкриване на комплексното занимание участваха кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков; заместник-кметът Борислава Борисова; полковник Бисер Богданов, заместник-началник на Централното военно окръжие; бригаден военачалник Ивайло Сотиров, шеф на Служба „ Военна полиция “; подполковник Румен Цветков, шеф на Регионална работа „ Военна полиция “ – Плевен; подполковник Анета Илиева, заместник-началник на Военно окръжие – Плевен; майор Дамян Кушев, шеф на Военно окръжие – Видин.

В своето одобрение кметът показа насладата си, че Видин още веднъж е хазаин на това събитие. Той напомни, че в нашия град се намират два знакови монумента, които свидетелстват за славните военни обичаи – Паметникът на воинската популярност на площад „ Бдинци “ и Паметникът на скърбящия боец. Д-р Ценков изрази убеденост, че комплексното занимание ще реализира своята цел и ще покаже опциите на Българската войска по отговарящ метод пред видинските жители и най-много пред младежите в нашата Община.

Заместник-началникът на Централното военно окръжие полковник Богданов благодари на видинския кмет за съдействието при организирането на мероприятието. Той означи, че запознаването на учениците с воинския живот е значима стъпка в процеса на възпитаване у тях на полезности като родолюбие, чест и дълг към Родината, тъй че младото потомство да се научи да цени това, което е завещано от предците ни и да го развива. И прикани присъстващите да прегледат осведомителните щандове, ситуирани в региона на Спортната зала.

В тях бяха показани мостри на стрелково въоръжение, алпийско съоръжение и разнообразни типове екипировка на Съвместното командване на специфичните интервенции, както и техника и въоръжение на работа „ Военна полиция “.

Особен интерес провокира и присъединяване в комплексното занимание на внушителен блок от Националния боен университет „ Васил Левски “. Курсантите впечатлиха многочислените фенове, като демонстрираха боеви хватки с оръжие. Кратка проява направиха и членове на Патриотичен клуб „ Бдинци “.

Специален привет към всички насочи Ансамбълът за национални песни и танци „ Дунав “. А осъществявания на Градския духов оркестър означиха началото и финала на проявата.

Във връзка със събитието, началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петков изпрати приветствен адрес до кмета на Видин доктор Цветан Ценков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР