Видин. Хората от община Бойница, област Видин, се срещнаха с

...
Видин. Хората от община Бойница, област Видин, се срещнаха с
Коментари Харесай

Хората от Бойница към депутати от БСП: Общината ни е най-бедната в ЕС - подкрепяме Визия за България за решаване на проблемите ни

Видин. Хората от община Бойница, област Видин, се срещнаха с народните представители от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Манол Генов и Чавдар Велинов във връзка полемика по плана " Визия за България " на Българска социалистическа партия. Хората обрисуваха отрицателна картина на положението на тяхната община и показаха, че е най- бедната в Европейски Съюз. Те споделиха, че популацията " бяга " по други обитаеми места и липсва занаят. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Хората разясниха, че страдат от усложнен достъп до опазване на здравето заради отдалечеността от регионалния център, липсва и аптека. Хората показаха отчаянието си, че на днешния ден са умряли трима поданици, само че не се е родило нито едно дете. Народните представители показаха плана " Визия за България " и съответни ограничения, които биха помогнали за решение на част от проблемите им. Местни учители се оплакаха от подбора на учебниците и от ниското качество на наличието. Народният представител Манол Генов уточни мярка във връзка с образованието, заложена във Визията - един учебник по предмет. Предложението бе признато доста добре от присъстващите. Чавдар Велинов разяснява, че Визията предлага фонд за развиване на изостаналите райони и разяснява, че е нужна незабавна интервенция на страната в тях.
Жителите на община Макреш попитаха народните представители от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Гьоков и Явор Божанков какво може да се направи, с цел да се задържат младежите в България. Дискусията провокира огромен интерес и интензивно присъединяване от страна на присъстващите. Гост на срещата бе и кмета на общината. " Необходима е икономическа децентрализация, с цел да бъдат арестувани младежите в България ", разяснява националният представител Явор Божанков. Той разясни, че едрият капитал е концентрирал всичко в себе си - в малко компании и хора е съсредоточен огромен запас и това лишава от тласък младите. " Не може всичко да бъде концентирано в София ", безапелационен е той.
Жителите на село Драженци се включиха в разискването на " Визия за България ". Присъстващите споделиха проблемите на локалната власт - висока безработица, неприятна инфраструктура, ниски приходи и неприятно опазване на здравето. Основна тематика в диалога бе опазването на здравето. Местните споделиха, че липсва незабавен център, а най- близката болница е в Белоградчик, която е пред закриване. Точно по тази причина от болничното заведение в Белоградчик пренасочват пациентите към Видин, която е на час и половина път. Към сегашния миг кола за спешна помощ стига до жителите за 40 минути. Народните представители Радослав Стойчев и Иван Ибришимов обясниха съответните ограничения, препоръчани във " Визия за България " във връзка с опазването на здравето. Те разясниха, че за жалост пациентът не е в центъра на системата, както би следвало да бъде. " Трябва да отпадне понятието търговски сдружения за държавните и общинските лечебни заведения, които употребяват обществен запас в системата ", сподели националният представител Иван Ибришимов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР