Видин. Делото по взрива в завод Миджур“ тръгна в погрешна

...
Видин. Делото по взрива в завод Миджур“ тръгна в погрешна
Коментари Харесай

Валери Митков, собственик на „Видекс“ АД: Делото по взрива в завод „Миджур“ тръгна в погрешна посока, твърдя, че има външна намеса за този взрив

Видин. Делото по гърмежа в цех „ Миджур “ потегли в неправилна посока, настоявам, че има външна интервенция за този гърмеж, сподели пред публицисти след прочитане на присъдата по делото за гърмежа в Горни Лом Валери Митков, притежател на „ Видекс “ АД, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Той съобщи, че няма доказателства, че гърмежът е станал по различен метод и това се е потвърдило в процеса на правосъдното дирене. „ Грешката е в това, че прокуратурата насочи напъните си да упрекна хора, които нямат нищо общо със случилия се драматичен случай. Причината за повредата би трябвало да се търси другаде – това е външна интервенция “, сподели Валери Митков.
Той добави, че софтуерният развой не разрешава неточност на един или няколко чиновници при една или няколко противопехотни мини да докара до трагичния случай, който е станал в цех „ Миджур “. „ Това се потвърждава, както с теоретични калкулации, по този начин и от извършените полигонни опити, които потвърдиха, че една или няколко мини не могат да бъдат причина за този драматичен случай “, разяснява Валери Митков. Според него това се открива и от експертизата по делото. Адвокатът на Валери Митков Златка Стефанова съобщи, че част от подсъдимите не са имали връзка с гърмежа, предизвикал гибелта на 15 души. „ По делото, още в досъдебното произвеждане, не е изяснена повода за гърмежа “, сподели юрист Стефанова. Според нея присъдата подхожда на това, което е открито по делото.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР