Видин, Благоевград и Хасково са на дъното по заплати в

...
Видин, Благоевград и Хасково са на дъното по заплати в
Коментари Харесай

Къде у нас заплатите са най-ниски?

Видин, Благоевград и Хасково са на дъното по заплати в страната. Разликата сред междинните хонорари там и в столицата, да вземем за пример, е два пъти. А в съпоставяне със междинната заплата за страната, хората в трите града получават с една трета по-малко, сочат данните на Национален статистически институт за първото тримесечие на годината. Те са на база подадена информация от самите работодатели.

Интересен факт е, че в интервала януари-март заплатите са по-ниски, в сравнение с в края на предходната година. Това се дължи на бонусите за Коледа, които обаче тази година не са били огромни.

В последните в класацията райони получават сред 1238 лв. във Видин и 1244 лв. в Хасково. Всичко това обаче е с ангажимента, че много по-високи са възнагражденията на работещите в по този начин наречения публичен бранш - близо 1600 лв. при едвам 1100 в частния. Хората в района удостоверяват това и имат пояснение за разликите. Според тях всичко зависело от това какъв брой печеливш е даден бранш и дали има скрити приходи – по този начин наречената " сива " стопанска система, съобщи NOVA.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР