Видин бе домакин на национална киноложка изложба, организирана от Световен

...
Видин бе домакин на национална киноложка изложба, организирана от Световен
Коментари Харесай

Видин бе домакин на национална киноложка изложба /снимки/

Видин бе хазаин на национална киноложка галерия, проведена от Световен киноложко-ловно-спортен алианс, Български републикански киноложки съюз, Български киноложки клуб за българско овчарско куче и Местен клуб за българско овчарско куче „ Видин”, със съдействието на общината. Националната галерия е за всички породи кучета. В нея се включва и профилирана галерия за българско овчарско куче. Провежда се за четвърта поредна година в нашия град, като този път присъединяване в нея взеха киноложки сдружения и клубове от София, Банкя, Берковица, Видин, Вършец, Лом, Монтана, Пловдив, Първомай.
Кметът на Видин Огнян Ценков благодари на уредниците и участниците и изрази удовлетворение, че Видин още веднъж е хазаин на тази забавна демонстрация: “Радвам се, че в нашия град се прави такава галерия, която показва всички породи кучета. Убеден съм, че тя още веднъж ще провокира огромен интерес, както измежду нашите съграждани, по този начин и измежду гостите на града, които ще имат опция да видят доста изненади и атрактивни състезания, които уредниците са подготвили. Тази година в изложбата се включиха над 100 участници. Искам да пожелая триумф на всички и дано Купата на град Видин отиде при най-достойния кандидат “, сподели той.
Организаторите на националната галерия отличиха кмета на община Видин с почетен плакет, в символ на благодарност за приноса му в развиването на българската кинология и популяризация на българското овчарско куче. Аврам Петков, ръководител на Българския републикански киноложки съюз и съпрезидент на Световния киноложки алианс, благодари на Огнян Ценков за съдействието и поддръжката при провеждането на изложбата и изрази своето предпочитание от идната година тя да се трансформира в интернационална.
По време на събитието бяха проведени състезания за минимум куче, за развъдна двойка и за разплодник, в който живеят 5 кучета най-малко, а четириногите бяха разграничени по класове. В клас „ Шампионен “, в който участваха кучета, спечелили 3 първи места за 1 година, преди всичко се класира кучето Арис – порода питбул със притежател Петър Петров от Видин. Купата връчи кметът на общината Огнян Ценков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР