Видин. България в момента е в центъра на европейската политика.

...
Видин. България в момента е в центъра на европейската политика.
Коментари Харесай

Цветан Цветанов във Видин: България в момента е в центъра на европейската политика

Видин. България сега е в центъра на европейската политика. Председателството на всички места сплотява партиите, показвайки положителното лице на Европейски Съюз и e в интерес на страните си. Нека насочим силата си тук, а не в опълчването си. Това сподели на брифинг във Видин заместител – ръководителят на ГЕРБ и ръководител на ПГ на партията Цветан Цветанов, оповестиха от Политическа партия ГЕРБ .
„ Моята молба към Българска социалистическа партия е да бъдат по – градивни, по – положителни и да обединим напъните си в интерес на българските жители. Противопоставянето и борбата са пагубни и само могат да ни върнат обратно. Много по – потребно ще бъде народните представители от всички партии да поддържат държавното управление в неговите старания да взема решение проблемите и пази ползите на жителите. Само тогава ще отговорим на упованията на хората “, изясни Цветанов.
Той акцентира, че е провел среща с кметове от региона и диалогът е бил за решенията и политиките на държавното управление, които са в полза на българските жители. „ Всички дружно – кметовете, без значение от коя политическа мощ са определени, държавното управление и министрите, би трябвало да търсят решения на проблемите за всяко обитаемо място.
Цветан Цветанов уточни, че един от главните въпроси, повдигнати от локалната власт, е положението на пътната инфраструктура. Той акцентира, че е завършила процедурата за ТОЛ-системата. „ Годишно отделяме 320 млн. лева за пътната инфраструктура. С въвеждането на ТОЛ-системата ще се акумулират към 1,5 милиарда лева Така доста по – бързо ще решим проблемите с пътищата, а това ще докара до стопански напредък на районите “, разяснява той.
В отговор на журналистически въпрос дали рестартът на АЕЦ – Белене е пиар акция, както настояват от опозицията, Цветанов бе безапелационен, че задачата на Българска социалистическа партия е да се сътвори напрежение в навечерието на извънредно значимата среща на високо ниво, която ще се организира на 17 май в София. Той сподели още, че Българска социалистическа партия нямат право да се изричат по тематиката и загрижеността им в действителност е реплика. „ Когато приказваме за АЕЦ – Белене, ние приказваме за опцията да стартират договаряния с евентуални стратегически вложители. Но без държавни гаранции и без финансов ангажимент на страната ”, сподели Цветанов. Той бе безапелационен, че тези стъпки ще бъдат съобразени с европейската политика и с условията на Европейска комисия.
Заместник – ръководителят на ГЕРБ и ръководител на ПГ на партията разяснява и позицията на Българска социалистическа партия по отношение на напъните на държавното управление да отбрани българските превозвачи. „ Приканвам ги в утрешния ден да бъдат дейни и да слагат въпросите си на срещата на ПЕС и на своя водач. В последната година държавното управление направи и прави доста стъпки да отбрани българските превозвачи ”, сподели Цветанов. „ Какво направиха Българска социалистическа партия и президентът Радев по тази тематика ”, попита Цветанов и уточни, че единственото, което е запомнил от визитата на президента Радев във Франция е, че е бил втори водач на самолета, с който е пътувал.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР