Видимо ядосан и на висок тон, лидерът на ГЕРБ Бойко

...
Видимо ядосан и на висок тон, лидерът на ГЕРБ Бойко
Коментари Харесай

Борисов отговори на Радев за ярките политически фигури с примери от неговите кабинети

Видимо сърдит и на висок звук, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява пред публицисти в Тутракан вчерашното изявление на президента Румен Радев, че най-вероятно няма да подпише указа за промяна на външния министър. Служебният министър председател Димитър Главчев предложи на мястото на Стефан Димитров да застане зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Държавният глава изясни, че е неприемливо ярки политически фигури да влизат в служебното държавно управление. Последва апел от Главчев да подпише указа, а през днешния ден министър председателят съобщи, че в случай че Радев не направи това, тогава отговорността за активността на министерството ще е негова.

Борисов реши да напомни част от министрите в служебните държавни управления на президента, с което му отговори за ярките политически фигури.

" Не мога да схвана Радев дали мисли, че имаме толкоз къса памет. Помня ярките политически лица в кабинетите му - Весела Лечева, Явор Гечев, Янаки Стоилов, Крум Зарков. Цялото Българска социалистическа партия се изсипваше в неговото служебно държавно управление и той споделяше, че е неутрално. После, след кабинетите му, се правеха цели партии - на Стефан Янев, на Кирил и Асен. Ние безпаметна нация ли сме? ", съобщи Борисов, след което сподели, че не се интересува кой ще е външен министър, и прикани сегашният да остане на поста си.

Той продължи с нападките си към президента, като попита за какво дружно с вицепрезидента Илияна Йотова не са споделили нищо за министрите от кабинета " Денков - Габриел ", които останаха и в служебното държавно управление. Това са транспортният министър Георги Гвоздейков, земеделският - Кирил Вътев, и просветителният - Галин Цоков. Главчев към този момент изиска и промяната на Вътев.

" Изведнъж се интересува от външната политика и министъра, който си е техен. Нека си остане той и да се знае, че Радев носи отговорност. Не желая да нося повече отговорност като партия за този кабинет ", добави Борисов, като насочи рецензия и към " Продължаваме промяната - Демократична България ", че не са подкрепили Даниел Митов за външен министър. Той посочи, че не е предложил Митов за поста, само че му е разрешил да го заеме след диалог сред двамата.

Лидерът на ГЕРБ за следващ път опита да изтъкне, че партията му няма нищо общо със служебния кабинет, като даде за образец министъра на районното развиване Виолета Коритарова, която била майка на кмета на столичния регион " Подуяне " Кристиян Христов.

На висок звук пред публицисти в Тутракан водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че не желае към този момент да има рокада във външно министерство. Именно след негово изявление, в което предложи на служебния министър председател Димитър Главчев да смени Стефан Димитров, се стигна до предлагането на министър-председателя до президента Румен Радев на поста да застане зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

" Изобщо не ме интересува кой ще е външен министър. Срам е за " Продължаваме промяната - Демократична България ", че не поддържат Митов. Та той е от тях. Той пристигна в ГЕРБ, с цел да може да бъде мост сред партиите (бел. ред. Митов беше част от ДСБ преди повече от 10 години). Защо президентът Радев не попита за какво остават министри Гвоздейков, Вътев и Цоков (всички те бяха част от държавното управление " Денков - Габриел " - бел. ред.). Изведнъж се интересува от външната политика и министъра, който си е техен. Нека си остане той и да се знае, че Радев носи отговорност. Не желая да нося повече отговорност като партия за този кабинет ", сподели Борисов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР