Видимо се направи опит за заглушаване на това изслушване. Опит,

...
Видимо се направи опит за заглушаване на това изслушване. Опит,
Коментари Харесай

Петър Витанов: По пошлост Висшият съдебен съвет задминава и воайорски телевизионни програми

Видимо се направи опит за заглушаване на това чуване. Опит, който нямам подозрение, че потегля от София. Това сподели за БНР евродепутатът Петър Витанов след вчерашното чуване на основния прокурор Иван Гешев пред мониторинговата група за народна власт, господство на закона и съществени права към комисията LIBE в Страсбург.

 

" За мен положителни няма. Българското общество си дава сметка, че тук положителни и позитивни герои няма. Това, което виждам през последните седмици, на мен ми наподобява не на търсене на правдивост, а на възмездие, вендета сред два клана. Това, което се случва, е доста надалеч от правосъдната промяна ", сподели Витанов.

 

Според него по долнопробност Висшият правосъден съвет задминава и воайорски телевизионни стратегии.

 

" Остави отчайващо чувство у феновете и слушателите, че цялата правосъдна система е толкоз подвластна, по този начин узурпирана от една или две политически персони, че даже свалянето на Гешев не може да бъде възприето като правосъдна промяна. Стремежът сега към Гешев да има форма на благосклонност се дължи на това, че хората си дават сметка, че той е един от системата, само че сега разобличава неща, за които занимаващите се професионално с политика са подозирали, счита евродепутатът.

 

" Борисов в компанията на още една-две политически фигури управляват напълно правосъдната система. Завършена е една цикличност. Кариерите на някои хора стартираха, като се противопоставяха на едни от знаковите фигури в Движение за права и свободи. Днес същите тези хора ще вършат конституция дружно, ръководят дружно и са в негласна коалиция дружно. Даже имаме конституционна комисия, която е доста евентуално да бъде управлявана от една от знаковите фигури ”, разяснява Витанов.

 

По проблема с поисканите от основния прокурор Иван Гешев депутатски имунитети и парламентарната комисия, която ще ги преглежда, евродепутатът означи: " Това, което се случва в България, е нищо повече от стартиране на бърза центрофуга в Народното събрание. То следва логиката на записите, които чухме преди 2 седмици. В Европейския парламент има друг метод – огромна част от хората непринудено си дават имунитета, по метод, който е практиката и в България. Ние 30 години имаме процедура, в която всички с пожелан имунитет си го дават, без да се образуват нарочни комисии. В така наречен правна комисия към Европейския парламент се преглежда въпросът с имунитетите по принцип. В 95% от случаите тази комисия дава рекомендация за събаряне на имунитета. ”

 

Витанов е безапелационен, че няма потребност от нарочна комисия за поисканите имунитети и оприличи протичащото се  на " опит за закъснение на цялата процедура, опит да се върви по линията на записа " на Радостин Василев, т.е. " да се перат Борисов и неговата политическа партия и да се протака ".

 

За момента на отдръпването на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от договарянията за държавно управление - в деня, в който Иван Гешев скъса оставката си, Витанов изрази догадка, че в очевидната по думите му война сред Гешев и Борисов, " в случай че Корнелия Нинова беше застанала на страната на Борисов, може би щеше да е първата косвена жертва ".

 

„ Ако имаше държавно управление с ГЕРБ, за Българска социалистическа партия това щеше " да бъде пагубно и да маркира един предупреден край. Унижението ни беше спестено. Унижението сега е на гърба на гласоподавателите на ГЕРБ, само че най-много на Политическа партия и Демократична България ”, съобщи още Витанов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР