Видеозаписи от мястото на инцидента показват ултраортодоксални мъже, които се

...
Видеозаписи от мястото на инцидента показват ултраортодоксални мъже, които се
Коментари Харесай

Сблъсъци в Ню Йорк заради тайни тунели под синагога


Видеозаписи от мястото на случая демонстрират ултраортодоксални мъже, които се бунтуват и нанасят вреди на синагогата, унищожават дървената ѝ ламперия и хвърлят молитвени пейки по полицейските чиновници. Други са се пробвали да попречат на служащите, викнати да запълнят тунелите с бетон.

Разигралите се подиуми са породени от спор за собствеността над храма .

През последните години придвижването Chabad-Lubavitch и групата Beis Chayim водят голям брой каузи едни против други. Докато придвижването Chabad-Lubavitch държи нотариалния акт за постройката, включваща конгресен център и административни пространства, то не управлява цялата част от синагогата.

Равин Йосеф Браун осъди забърканите пред, като сподели, че са групата е пристигнала " подготвена да унищожи и обезобрази Светите стени " - наричайки това " умопомрачително ".

Footage of the tunnel that was dug from an abandoned men's Mikvah (ritual bath house) into the 770 Chabad headquarters.
— Frum TikTok (@FrumTikTok)

" Студенти-екстремисти са пробили няколко стени в прилежащи парцели, с цел да си обезпечат неоторизиран достъп ", декларират от Chabad-Lubavitch. Председателят на организацията, равин Йехуда Крински, разгласява изказване, в което споделя, че е разтресен от вандализма осъществен против свещеното място.

В изказване след разногласието равинът на Chabad-Lubavitch, Моти Селигсън, означи, че придвижването се е " пробвало да получи подобаващ надзор над пространствата посредством правосъдната система на щата Ню Йорк. За страдание, макар непрекъснатото надделяване в съда, процесът се проточи от години. "

Все отново той също осъди дейностите на младите мъже, които се сбиха с полицията, като ги назова " екстремисти " и сподели, че дейностите им са принудили локалната власт краткотрайно да затвори постройката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР