Видеозапис, публикуван от въоръженото крило на Хамас - Бригадите Изедин

...
Видеозапис, публикуван от въоръженото крило на Хамас - Бригадите Изедин
Коментари Харесай

Хамас разкри как напада израелски конвой в Газа

Видеозапис, оповестен от въоръженото крило на Хамас - " Бригадите Изедин ал Касам ", демонстрира по какъв начин ислямистите стрелят с противотанкова ракета по ескорт на израелската войска в Газа и улучват камион.

Вижда се по какъв начин израелските бойци пробват да извадят един или повече свои ранени приятели, до момента в който камионът е обзет от пламъци. Достоверността на записа не може да бъде доказана по самостоятелен път, отбелязва Асошиейтед прес.

Израелската войска е признала до момента гибелта на 127 свои бойци в Газа. Тя твърди, че е ликвидирала хиляди бойци на Хамас, без да дава съответни доказателства.

Междувременно представител на Хамас упрекна Израел, че желае да прогони палестинците от Газа благодарение на Съединените щати.

 
Окупаторите желаят посредством тези удари да създадат Газа непригодно за живот място, тъй че да се улесни насилственото изселване на нейните поданици. Ние обаче споделяме на окупаторите и на техните поддръжници, че няма да изпълнят задачата си.
Осама Хамдан, член на политическото бюро на Хамас 

Хамдан повтори позицията на палестинското придвижване, че няма да освободи нито един пленник, до момента в който не спрат изцяло бойните дейности в Газа.

Бойците на Хамас са въоръжени в болшинството си с леки стрелкови оръжия като автомати " Калашников ", само че разполагат и с по-тежки като гранати, създадени в някогашния руски блок, и противотанкови ракети, иранско и китайско произвеждане.

Внесени контрабандно в Газа с лодки или през подземни тунели от Египет, ръчните противотанкови гранатомети и ракетите могат да пробият някои типове брони и могат да съставляват сериозна опасност за бронираните машини на израелската войска.

Освен това, съгласно някои специалисти , Хамас наподобява е развил качества да създава някои от тези оръжия в Газа. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР