Видеозапис, който показва как микробус с нелегални мигранти преминава през

...
Видеозапис, който показва как микробус с нелегални мигранти преминава през
Коментари Харесай

Видео показа как мигранти минават с бус през граничната ограда с Турция

Видеозапис, който демонстрира по какъв начин микробус с незаконни мигранти минава през разрязаната ограда на българо-турската граница, разбуни духовете в обществените мрежи.

На фрагментите се вижда по какъв начин каналджиите прекарват буса с ямболска регистрация, цялостен с бежанци, през изрязан отвор в защитното оборудване. За да успее да влезе транспортното средство, трафикантите са поставили одеала, които да предпазят гумите от пръсване. 

" Така се минава българо-турската граница! Директно с вана! И оградата ни за нищо не става и граничните ни същите! ", написа засегнат Марко Зъкърбъргов, който е разгласил видеото във Facebook.



От " Гранична полиция " потвърдиха пред Нова телевизия достоверността на видеото и обявиха, че казусът е от 25 юни и е формирано досъдебно произвеждане. Бусът е минал границата на към 2 километра от село Лесово. 

В този интервал шеф на “Гранична полиция ” бе Деян Моллов, който при идването на служебния кабинет беше намален до зам.- шеф, а след злополуката в Бургас, при която починаха двамата служители на реда, бе освободен от поста.

От през вчерашния ден поради засиления мигрантски напън бе въведено отчасти бедствено състояние в елементи от областите Ямбол, Хасково и Бургас. Целта е да се избегнат процедури, с цел да може незабавно да стартира ремонтът по горските пътища, някои от тях са мъчно проходими и разрушени. Вътрешният министър Иван Демерджиев пък заяви след инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Малко Търново ", че има събрани доказателства за чиновници на Министерство на вътрешните работи, забъркани в трафика на мигранти. Той посочи, че предстоят рокади, свързани с пренасяне на чиновници, с цел да се обезпечи по-добра отбрана на границата. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР