Видеото с оцелелите бойци на Руската федерация е публикувано от

...
Видеото с оцелелите бойци на Руската федерация е публикувано от
Коментари Харесай

Руската пропагандна машина се издъни с версията за крайцера ”Москва”

Видеото с оживелите бойци на Руската федерация е оповестено от Министерството на защитата на 16-ти април. Веднага обаче се появяват подозрения за неговата достоверност, пишат от “Свободна Европа”.

Причината - стопкадър, на който се вижда 21-годишният моряк, който по този начин и не се е завърнал при фамилията си. Майка му в началото получава информация, че той е оживял, по-късно - че е в неопределеност, а по-късно - че е умрял.

Лелята на Сергей се свързва с съветската редакция на “Свободна Европа” откакто става обществено притежание. Жената изпраща няколко фотоси на Грудинин, а измежду тях и стопкадърът от въпросния клип, който съгласно Кремъл демонстрира “спасените от крайцера моряци”.

Официалната информацията, която фамилията на моряка е получило от съветските управляващи, обаче е, че той е умрял.

Неговата вуйна описа пред “Свободна Европа”, че майката на Грудинин - Тамара Грудинина, се е обадила на горещата телефонна линия незабавно след новината за потъването на кораба. Тогава са й споделили, че синът й е жив. Малко по-късно обаче с нея се свързва мъж, който се показва като Вакула - семейството на заместник-капитана на " Москва ". Той й споделя, че синът й в действителност е в неопределеност.

Пред BBC майката на моряка описа, че след време е получила още едно позвъняване - този път различен представител на флота й споделил, че синът й е " потопен дружно с кораба ".

Региналната уебсайт на “Свободна Европа” - Crimea.Realities, се свърза с родителите на Грудинин в Амурска област, в съветския Далечен изток, с цел да ги помоли да потвърдят, че мъжът на фотографията е техен наследник. Те споделиха, че не желаят да беседват с публицисти, базирайки се на психическа контузия.

Братовчедка на Грудинин, Татяна Тулупова, сподели пред BBC, че фамилията се е чуло за последно с него на 10 април, когато той им е сподели, че корабът отплава. Оттогава не са имали никаква връзка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР