Видеосрещите всъщност започват още от 80-те години на миналия век.

...
Видеосрещите всъщност започват още от 80-те години на миналия век.
Коментари Харесай

7 безплатни приложения за видеосрещи

Видеосрещите в действителност стартират още от 80-те години на предишния век. Използваме ги за бизнес, диалози с другари и даже за осъществяване на изявленията за работа. Видеосрещите са подобаващи и за образуване на събития за хора от разнообразни елементи на света. Пандемията форсира прекосяването към видеоконференции като стандарт за отдалечена работа и онлайн образование.

С повишаването на тези позвънявания идва и нарастването на приложенията, които дават сходни услуги. Налични са доста безвъзмездни приложения за видеосрещи, само че най-хубавият избор несъмнено е предизвикателство. Ето и какъв е описът от седем безвъзмездни приложения, подобаващи за видео диалози:

Zoom

Е, всички знаят за него. Zoom е известно приложение за видеоконференции, което се разпространява доста, изключително по време на пандемията от Коронавирус през 2020 година Студенти, компании и фамилии го използваха, с цел да се свързват за ежедневни действия, до момента в който си стоят у дома. Приложението дава безвъзмезден проект, който разрешава на до 100 души да вземат участие във видеосреща за до 40 минути. Zoom обаче предлага платени стратегии за по-дълга дълготрайност на срещите, по-голям брой хора и спомагателни функционалности.

Предимства на Zoom:

·       Лесна приложимост: Настройките на Zoom са извънредно лесни за потребление. Всичко, което би трябвало да извършите, е да създадете акаунт, да се присъедините или да създадете среща.

·       Достъпност: Zoom e наличен от всяко устройство с интернет връзка, в това число преносими компютри, смарт телефони и таблети.

·       Записване: Zoom разрешава на потребителите да записват срещи.

·       Споделяне на екрана: Потребителите могат да споделят екраните си за показване на презентация/проекти.

·       Виртуални фонове: Zoom разрешава на потребителите да си сложат виртуален декор, когато пуснат камерата си. По този метод те резервират поверителността на дома си, а и се забавляват.

Недостатъци на Zoom:

·       Съображения за сигурност: Zoom е имал проблеми със сигурността, по-конкретно поверителността на персоналните данни. SpaceX и някои други компании не разрешиха приложението през 2020 година

·       Технически проблеми: Приложението може да има механически проблеми, както при аудиото, по този начин и при видеото.

·       Цена: Въпреки че Zoom има безвъзмездна версия, някои функционалности са налични единствено с заплатен абонамент, а това може да се окаже скъпо за обособени лица.

Гугъл Meet

Следващото приложение в листата е Гугъл Meet, известно преди като Гугъл Hangouts Meet. Гугъл Meet е приложение за видеоконференции и част от пакета принадлежности за работливост на Гугъл Workspace. Създадено е за сесия от 100 участници и можете да се присъедините към видео среща, като щракнете върху връзка в приложението или от имейла си.

Едно от най-значимите преимущества на Гугъл Meet е неговата интеграция с други принадлежности на Гугъл Workspace като Гугъл Calendar, Gmail и Гугъл Drive. Можете да настроите среща от календара си, да създадете среща посредством своя Gmail и да получите достъп до нея посредством Гугъл Drive.

Тази интеграция разрешава на потребителите елементарно да възнамеряват срещи, да споделят файлове и да си сътрудничат в действително време по време на срещи. Гугъл Meet също предлага шерване на екрана, запис и функционалност за чат, която разрешава на участниците да споделят по време на сесията. Нека да забележим преимуществата и минусите на Гугъл Meet.

Предимства на Гугъл Meet:

·       Лесен за потребление: Гугъл Meet е извънредно комфортно приложение.

·       Достъпност: С множеството принадлежности за видео диалози можете да се свържете от всяко устройство с интернет връзка, в това число преносими компютри, смарт телефони, таблети.

·       Интеграция с Гугъл Workspace: Гугъл Meet се интегрира безпроблемно с други приложения в работното пространство, което прави съдействието и шерването на файлове доста по-лесно. Можете да се свържете с вашия Gmail, Drive, Slides и Sheets. Всички те са под шапката на Гугъл.

·       Сигурност: Гугъл Meet има надеждни функционалности за сигурност като криптиране от край до край, отбрана на потребителските данни и попречване на неоторизиран достъп.

Недостатъци на Гугъл Meet:

·       Ограничени функционалности: В съпоставяне с някои други платформи за видеосрещи, Гугъл Meet има по-малко функционалности.

·       Качество на аудио и видео: Качеството може да не е съвършено, а срещите могат да бъдат прекъсвани.

·       Ограничено персонализиране: Гугъл Meet има лимитирани варианти за персонализиране спрямо други сходни приложения.

Skype

Друг прочут инструмент за видеоконференции е Skype. Интересното е, че Skype е едно от първите основани приложения за видеосрещи. Представено е през 2003 година и към момента е извънредно сполучливо приложение, като има над 2,5 милиарда изтегляния. Въпреки че се употребява по-рядко, в сравнение с преди, то към момента е много известно. Това е надеждно и комфортно за потребителя приложение, което разрешава на хората да поддържат връзка между тях, където и да се намират.

Skype има и бизнес версия, наречена Skype for Business. Тази версия има спомагателни функционалности, като интеграция с Microsoft Office и разширени принадлежности за сигурност и ръководство.

Предимства на Skype:

·       Потребителска база: Skype има огромна потребителска база – елементарно можете да се свържете с хора, които към този момент употребяват платформата.

·       Международни диалози: Skype разрешава на потребителите да правят интернационалните диалози или евтино, или гратис.

·       Превод: Приложението предлага превод в действително време на гласови и текстови известия, а това улеснява връзката сред хората, които приказват разнообразни езици.

Недостатъци на Skype:

·       Проблеми с качеството: Skype може да има проблеми с качеството на звука или видеото.

·       Ограничени функционалности: В съпоставяне с други приложения, Skype има по-малко функционалности.

·       Интеграция с други приложения: За разлика от други платформи, Skype е стеснен по отношение на интеграцията с други приложения.

Microsoft Teams

Microsoft Teams е едно от най-хубавите приложения, които ще срещнете. Това е мощен инструмент за съдействие, който разрешава на екипите да работят дружно в действително време и на разнообразни места. Microsoft Teams предлага разнообразни функционалности, които го вършат отличен избор, изключително за компании и организации от всевъзможен размер.

Предимства на Microsoft Teams:

·       Интеграция с Microsoft Office: Microsoft Teams се интегрира безпроблемно с други приложения на Microsoft Office, което прави съдействието и шерването на файлове по-достъпни.

·       Достъпност: Microsoft Teams е наличен от всяко устройство с интернет връзка, в това число преносими компютри, смарт телефони и таблети.

·       Използване в класната стая: Microsoft Teams постоянно се употребява като платформа за отдалечено образование, а това разрешава на студентите да гледат лекции и да имат достъп до образователни материали.

·       Персонализиране: Microsoft Teams има доста варианти за персонализиране. Всяка организация, която го употребява, може елементарно да го персонализира съгласно потребностите си.

Недостатъци на Microsoft Teams

·       Сложно приложение: Приложението Microsoft Teams може да бъде комплицирано, защото има доста функционалности. Може да отнеме известно време, до момента в който се научите по какъв начин да го употребявате. Това го прави по-трудно за проучване и потребление от някои други платформи.

·       Ограничена безвъзмездна версия: Докато Microsoft Teams предлага безвъзмездна версия, някои функционалности са налични единствено с заплатен абонамент. Това може да бъде скъпо за обособени лица или дребни компании.

Jitsi Meet

Jitsi Meet е гратис приложение за видеоконференции с отворен код, което е толкоз елементарно за потребление, колкото и надеждно. Също по този начин не е належащо да притежавате акаунт, с цел да го употребявате – би трябвало да посетите уеб страницата на Jitsi Meet и да започнете среща. Толкова е просто.

Предимства на Jitsi Meet:

·       С отворен код: Jitsi Meet е програмен продукт с отворен код. Той е безвъзмезден за потребление и може да бъде модифициран от всеки.

·       Поверителност и сигурност: Jitsi Meet има мощни функционалности за дискретност и сигурност. Има криптиране от край до край за отбрана на данните на потребителите и попречване на неоторизиран достъп.

·       Достъпност: Jitsi Meet е наличен от всяко устройство с интернет връзка, в това число преносими компютри, смарт телефони и таблети.

·       Не се изисква акаунт: В Jitsi Meet не е належащо да се основава акаунт. Така че е елементарно да се присъедините към срещи или уебинари.

Недостатъци на Jitsi Meet

·       Ограничени функционалности: Jitsi Meet има по-малко функционалности спрямо други платформи за видеоконференции.

·       Качество на аудио и видео: Качеството на аудио и видео на Jitsi Meet може да бъде ниско понякога.

·       Ограничена поддръжка: Jitsi Meet има дребен лиценз спрямо други платформи, което може да бъде предизвикателство за лица и организации, които се нуждаят от помощ или премахване на проблеми.

Cisco Webex

Cisco Webex е инструмент за съдействие, който дава опция на хората да се свързват, споделят и да си партнират елементарно. Приложението има над 650 милиона неповторими консуматори по целия свят. То също по този начин предлага доста функционалности, които го вършат отличен избор за компании и физически лица, които търсят надеждна и гъвкава платформа.

Една от най-хубавите характерности на Cisco Webex е неговата интеграция с други артикули на Cisco. Потребителите могат безпроблемно да превключват сред Webex и други принадлежности на Cisco като Cisco Spark и Cisco Jabber, с цел да си сътрудничат по планове и да споделят с сътрудници.

Предимства на Cisco Webex:

·       Множество варианти за свързване: Cisco Webex има постоянни функционалности за сигурност като криптиране от край до край, отбрана на данните на потребителите и попречване на неоторизиран достъп.

·       Силна сигурност: Ето тук приложението се откроява. Сигурността е една от най-важните точки на Cisco Webex. Те пазят данните на своите консуматори с няколко пласта криптиране.

·       Ориентиран към съдействие: Cisco Webex има разнообразни функционалности, които поддържат съдействие. Приложението може да поддържа видеоклипове с HD качество за над 25 участници, бели дъски и пространства за чат за висококачествено съдействие по време на вашата среща.

Недостатъци на Cisco Webex

·       Проблеми с връзката: Webex поддържа доста консуматори едновременно в техните приложения, тъй че има възможност понякога да зародят проблеми с връзката. Това може да е много неловко според от срещата.

·       Ненадеждно мобилно приложение: Cisco Webex е отличен за преносими компютри и по-големи устройства. Но може да има доста закъснение в мобилното приложение.

·       Допълнителни усложнения: Приложението не разрешава на потребителите да се включат в срещата, макар че има функционалност за това.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР