Видеорегистратори, задължителни предпазни колани в колите за обществен транспорт и

...
Видеорегистратори, задължителни предпазни колани в колите за обществен транспорт и
Коментари Харесай

Всеки автобус с видеорегистратор и предпазни колани за пътниците

Видеорегистратори, наложителни защитни колани в колите за публичен превоз и наложителен евростандарт са част от ограниченията, планувани от държавното управление против войната по пътищата.
Това разгласи министърът на превоза Ивайло Московски след изключителна среща в Министерски съвет по отношение на тежките пътни произшествия край Ловеч.

 Министерство на вътрешните работи със незабавни ограничения поради злополуките в Ловешко Обновена
Министерство на вътрешните работи със незабавни ограничения поради злополуките в Ловешко

Днес в Световният ден за възпоменание на жертвите по пътищата

Правителството планува още въвеждане на регистрационен режим за автосервизите и автоморгите - като предварителна защита за гарантиране на естественото качество на колите. Освен това от Министерство на превоза обмислят и обзор на цялата с истема на подготовка на водачите . Това се постанова, защото точно методът на ръководство и грешките, позволени от водачите, са съществена причина за серията тежки пътно-транспортни катастрофи край Ловеч.

Припомняме, девет души починаха в петък при преден конфликт сред рейс и тежкотоварен автомобил край село Микре. Ден по-късно в същия регион породи втора злополука , при която почина 13-годишно момче. Ранените в случаите са над 25.
Около 19 часа през вчерашния ден по пътя София-Варна породи трета тежка злополука. В произшествието още веднъж имаше жертва - 67-годишна жена , която е умряла в лийенката на път за болничното заведение.

 Трета тежка злополука край Ловеч в границите на два дни
Трета тежка злополука край Ловеч в границите на два дни

В случая е починала една жена

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на вътрешните работи Валентин Радев се оповестиха още по-рестриктивни ограничения към нарушителите на пътя. В тази връзка има предписание на основния секретар при констатиране на тежко нарушаване на Закона за придвижване по пътищата водачите ще бъдат извеждани от пътя и ще се постанова посещаване на най-близкото районно ръководство на Министерство на вътрешните работи , което в тази ситуация може и да не е толкоз близко.

" Ако желаете да стигнете в точния момент - не нарушавайте Закона за придвижване по пътищата ", съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

 Видео демонстрира тежката злополука по пътя София-Варна
Видео демонстрира тежката злополука по пътя София-Варна

В случая починаха 9 души

Припомняме, в Храм-паметника " Св. Александър Невски " се състоя възпоменателна работа в памет на починалите по пътищата във връзка Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортните катастрофи, 19 ноември.
Преди литургията шефът на дирекция " Национална полиция " основен комисар Христо Терзийски и шефът на КАТ Бойко Рановски обявиха, че броят на патрулните коли , следящи за придвижването по пътищата в област Ловеч, ще бъде подсилен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР