Видеонаблюдението и видеозаснемането след края на изборния ден е непознат

...
Видеонаблюдението и видеозаснемането след края на изборния ден е непознат
Коментари Харесай

Демонстрация на видеозаснемането при преброяването на гласовете за изборите организира МЕУ


Видеонаблюдението и видеозаснемането след края на изборния ден е чужд развой в границите на Европейски Съюз и за пръв път ще се прави у нас, регистрира министър Тодоров

Системата за видеонаблюдение и видеозаснемането след края на изборния ден при преброяването на гласовете и съставянето на протоколите бе показана в Министерството на електронното управление/МЕУ/.

„ В страховит недостиг от време сме. Освен това софтуерно трябваше да преодолеем няколко комплицирани въпроса, защото не на всички места има интернет покритие от телеком операторите, както във връзка с територията на страната, по този начин и по повод разположението на всички изборни секции в страната “, уточни първоначално служебният министър на електронното ръководство Георги Тодоров. Той регистрира, че видеонаблюдението и видеозаснемането след края на изборния ден е чужд развой в границите на Европейски Съюз и за пръв път ще се прави  у нас.

„ В рамките на Европа единствено в Русия има сходни дейности. Предложили сме вид, който е най-щадящ за държавния бюджет. Търсихме способи и към този момент сме намерили за техническата логистика на устройствата към изборните секции, по този начин и противоположния им път “, посочи министър Тодоров.

Той напомни и цената на плана – 6.5 млн.лв. с Данък добавена стойност.

Ивайло Филипов, изп. шеф на „ Информационно обслужване “, на който Министерски съвет е упълномощил да е систематичен оператор към Министерството на електронното ръководство за изборния развой, показа на медиите портала, от който след края на изборния ден ще има лъчение на видеонаблюдението от всяка секция - video.bg.

„ Облачна система ще се употребява. Безжичните технологии се усилиха. Порталът е изведен отвън България на платформа на един от трите колоси в света. Ще отговорим уместно, в случай че има офанзива “, ангажира се Филипов.

В хода на демонстрацията стана ясно, че отварянето и проявлението пред камера на една бюлетина лишава една минута.

„ Доставените устройства за видеонаблюдение са 12 130. 5% от тях са за запас “, означи министър Тодоров.

Предстои техническите забележки да бъдат изчистени, а от средата на седмицата да стартира и образованието на членовете на СИК за работа със смарт телефоните за видеонаблюдение.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР