Видеоканалът на старите рибарите от Ченгене скеле стартира с първите

...
Видеоканалът на старите рибарите от Ченгене скеле стартира с първите
Коментари Харесай

Бургаските рибари показват как се мерметосват мрежи

Видеоканалът на старите риболовците от Ченгене скеле започва с първите си седем урока. Те са налични в международната мрежа за шерване на видеоклипове Youtube.

Видео уроците са основани в границите на плана " Старите риболовци в търсене на онлайн чираци " по Програма " Културно завещание “ - подпрограма " Нематериално културно завещание ", която е част от Национален фонд " Култура ". За интервал от една година планът бе осъществен вследствие на партньорство сред Регионален исторически музей Бургас и съдружие " Морски сговор ". Целта бе да се свържат два доста разнообразни свята – този на необятната морска простор със международната осведомителна мрежа, с цел да се даде опция за популяризирането на рибарските практики от българското Черноморие.

След снимане и обработка на видеоматериалите бе проведено и цифрово вместилище към уеб страницата на РИМ Бургас за виртуално показване на предмети, свързани с рибарството – калъпи за риболовен игли, мрежи, брани, старинни котви, тежести за мрежи и фотоси от близкото минало.

Бургаският музей и съдружие " Морски сговор " не престават акцията за привличане на нови материали за виртуалната експозиция – фотоси и записи на риболовците, предмети и истории.

От видеоканала " Старите риболовци в търсене на онлайн чираци " ще научите какво е узукма и мерметосване, коя е подобаващата мрежа за улов на калкан, лефер и сафрид. За да се разшири наличието му, риболовците се надяват всеки да снима личен клип и да го изпрати. Чрез опцията за плейлисти е дадена опция за елементарно добавяне и шерване на видеа от разнообразни създатели по подтеми.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР