Видеожестов превод е най-новата услуга за граждани, която община Пловдив

...
Видеожестов превод е най-новата услуга за граждани, която община Пловдив
Коментари Харесай

Общината Пловдив вече обслужва онлайн глухи граждани

Видеожестов превод е най-новата услуга за жители, която община Пловдив дава от началото на тази седмица на хора с повреден слух. В деловодството на централната постройка на общината на пл. „ Стефан Стамболов “ 1 има специфичен таблет, посредством който чиновниците на администрацията се свързват с оператор, който да организира видеоразговора.

Целта е жителите с повреден слух да имат по-добър достъп до услугите и информацията, която общината им дава. Вече е подложен и специфичен стикер на гишето, който осведоми за съществуването на услугата „ онлайн жестов превод “.
Въвеждането е един от методите действително да се помогне на глухите хора да живеят независимо и да вземат участие пълноценно във всички аспекти на живота посредством възстановяване на достъпността на средата.

Видеожестовият превод се реализира в действително време благодарение на интернет връзка. Комуникацията е тристранна сред лицензиран преводач на фондация „ Заслушай се “, чиновници на община Пловдив и жителите. Личните данни и конфиденциалната информация, която се предава по време на диалога, са предпазени. Заявки за видеожестов превод се дават 24 часа по-рано посредством специфична календарна система, която глухият човек употребява. Община Пловдив получава имейл за деня и часа, в който глухият е изискал да се възползва от услугата, оповестиха през вчерашния ден от администрацията. Новата услуга съответствува и с отбелязването на Международната седмица на глухите, която се организира от 18 до 24 септември.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР