Видеоигрите подобряват успеха на учениците в училище, докато посещаването на

...
Видеоигрите подобряват успеха на учениците в училище, докато посещаването на
Коментари Харесай

Геймърите са по-добри в училище, твърди изследване

Видеоигрите усъвършенстват триумфа на учениците в учебно заведение, до момента в който посещаването на обществените мрежи, като Facebook и Туитър, има противоположния резултат, откри австралийско изследване, представено от Франс прес.

Изследването анализирало постигнатите резултати в образователния развой на 15-годишни възпитаници и потреблението на интернет. Децата, които играели игри в интернет, реализирали по-добър триумф по математика, в научните предмети и в литературата. Те имали с 15 точки по-добри резултати по математика и 17 точки преимущество при научните предмети. Видеоигрите разрешават на подрастващите да приложат на процедура наученото в учебно заведение, акцентира ръководителят на проучването Алберто Посо от Кралския софтуерен институт в Мелбърн:

Когато участвате във видеоигри в мрежата, вие би трябвало да решите някои задания, с цел да преминете на идващото равнище. А това е обвързвано с използване на процедура на получените знания по математика,по естествените науки и по литература

Докато учениците, които непрестанно висят в обществените мрежи, техните резултати по математика са с 20 точки по-слаби от тези на връстниците, които загърбват Facebook и Туитър. В изследването били оценени резултатите на 12 хиляди възпитаници от 2012 година насам, напомня организацията.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР