Видео, заснето с дрон, показва напредъка по строежа на скоростен

...
Видео, заснето с дрон, показва напредъка по строежа на скоростен
Коментари Харесай

Кадри с дрон показват напредъка по строежа на скоростния път Видин-Ботевград, вижте ги /видео/

Видео, снимано с дрон, демонстрира напредъка по градежа на скоростен път Видин-Ботевград, видя BulNews.bg. Ентусиаст е прелетял над сектора от км 33+400 до км 47+000 от ПВ Макреш към ПВ Бела. Кадрите са направени при започване на септември и демонстрират свършената работа през месеците юли и август.
Участъкът е с дължина 13,600 км. Започва от разклона за Макреш, при бъдещия пътен възел „ Макреш “, и е до с. Бела. Ще минава по ново трасе, отвън обсега на съществуващия път I-1. Ще бъде с планова скорост 120 км/ч и с габарит на автомагистрала Г28, включващ две ленти за придвижване в посока, спешна лента, банкети и разграничителна линия, като в избрани сектори с по-големи наклони е планувано построяването и на лента за постепенно движещи се товарни коли. 
При 36-ти км новият път ще пресича ж.п. линията Видин - София с надлез и ще минава над напоителен канал. От 37-ми до 42-ри км ще се спуска към град Димово и река Арчар, ще пресича път I-1 и при 40-ти км ще минава източно от град Димово. От 42-ри до 47-ми км пътят ще продължава източно от град Димово и село Бела, ще е ситуиран паралелно на пътя Димово - Ружинци и при 46-ти км още веднъж ще пресича републикански път I-1 с пътен възел „ Бела “. В този сектор ще бъдат построени 2 пътни възела – п.в. „ Макреш “ при 36-ти км и п.в. „ Бела “ на път I-1 в сектора Бела – Скомля, който е при 46-ти км. Ще бъдат издигнати редица уреди - 8 моста, 2 селскостопански подлеза, водостоци и така нататък В непосредственост до пътен възел „ Бела “ ще бъде ситуиран надзорен център за ръководство на трафика. 
Пресните фрагменти демонстрират, че все още дейностите по градежа на огромна част от трасето са към своя край. Предстои полагането на маркировка и монтирането на мантинели и пътни знаци. 
Очаква се скоростният път Ботевград - Видин да бъде изцяло подготвен през 2027 г. 

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР