Видео в социалните мрежа с криви кръгове на кръстовище в

...
Видео в социалните мрежа с криви кръгове на кръстовище в
Коментари Харесай

Криви кръгове на кръстовище в Шумен предизвикаха буря от коментари

Видео в обществените мрежа с криви кръгове на кръстовище в Шумен провокира стихия от отрицателни мнения. Преди близо 2 години на това място почина 22-годишната Светомира, на чиято кола беше отнето преимуществото и беше блъсната от автомобил, движещ се с висока скорост.

Днес незабавно от община Шумен дадоха разяснение за какво се виждат криви линии на видеото. Започва краткотрайната корекция на кръстовището, която ще важи до август тази година.

На фрагментите в обществените мрежи се виждат кръгове, които са насложени върху остарялата маркировка и основават чувството за безпорядък.

" Въпреки че е крив, в случай че се заобикаля по маркировката, би могло да се получи, само че никой не минава. Когато бяха светофарите, нямаше проблеми. Когато направиха кръговото, започнаха огромните проблеми ", сподели Росен Лазаров.

" До момента, в който не бъдат сложени ограничаващите детайли, бих споделил, че маркировката, която е сложена, важи единствено за извънредно примерните водачи ", съобщи Емил Узунов.

Обяснението за кривите линии е, че сега кръстовището се преработва.

" Хората са създали буфер, с цел да може да се направи вътрешната защриховка. Описали са буфер и по-късно са създали елипсата. Ще бъде изтрита остарялата маркировка, както виждате се заличава " разяснява представителят на компанията реализатор инж. Асен Тодоров.

Проблемът е, че кръстовището не се възприема от водачите като кръгово. С новата организация вътрешният кръг става елипса с дълга ос, перпендикулярна на главното придвижване.

" Създавайки образен ограничител, водачът по натурален метод да понижи скоростта. Намаляват се размерите на линиите за придвижване, които бяха прекомерно огромни и позволяваха прекачване от линия в линия без съблюдаване на траектория на придвижване по кръг. Във вътрешния кръг ще се разположат високи ограничители в червен цвят, които да изострят вниманието на водачите ", посочи заместник-кметът на община Шумен арх. Николай Симеонов.

На кръстовището ще има по-ниски ограничители, които ще пречат на директното прекосяване на колите. Аварийният проект се ползва по решение на общинската комисията по сигурност на придвижването. Предстои да бъде определен окончателният вид на организация на придвижването: краткотрайното решение или връщането на светофара.

Автор: Здравка Русева


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР