Видео, разпространено от Newsweek, показва унищожаването термобарична система в Източна

...
Видео, разпространено от Newsweek, показва унищожаването термобарична система в Източна
Коментари Харесай

Унищожиха термобарична система в Украйна ВИДЕО

Видео, публикувано от Newsweek, демонстрира унищожаването термобарична система в Източна Украйна.

Кадрите, чиито източник е беларуското издавие NEXTA, демонстрира края на съветски TOS-1 или TOS-1A край Угледар. Случаят е от 14 февруари, а на видеото се виждат последствията от попадение по бронираната машина. В началото на месец февруари 2023 се появи информация, че съветските сили употребяват системи ТОС-1А на предните линии на фронта в Донецк.

Руските елементи използваха системитеи по време на нападанието над Украйна през предходната година.

Russian TOS-1 " Solntsevyok " detonated near on Valentine`s Day.
— NEXTA (@nexta_tv)

Руските военни назовават ТОС-1А, или " Солнцепьок " (наследник на ТОС-1 " Буратино " ), " тежки огнехвъргачки ". Според уеб страницата " Ракетная техника " системите, качени на шасита за танк Т-72 и стрелящи с неуправляеми реактивни снаряди диаметър 220 мм, са признати на въоръжение през 2001 г. 

Данните за обсега им в открити източници са разнообразни - от 6700 до 10 000 м. През декември производителят " Уралвагонзавод ", представен от " Военное обозрение ", заяви, че за тези комплекси се приспособяват муниции за системите от последващо потомство ТОС-2, с което далекобойността им нараства на 15 км.

В термобаричните муниции се употребява резултатът на така наречен обемен гърмеж. По принцип първичната детонация разпръсква запалително вещество, след това различен детонатор взривява този " облак " и той изгаря при температури 1300-1500 градуса по Целзий, поглъщайки доста О2 от въздуха, като основава и мощна ударна вълна. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР