Видео, публикувано във Фейсбук, показва как ескалира протестът тази вечер

...
Видео, публикувано във Фейсбук, показва как ескалира протестът тази вечер
Коментари Харесай

ВИДЕО показа кои са мутрите с бомбите, опитали да окървавят протеста

Видео, оповестено във Facebook, демонстрира по какъв начин ескалира митингът довечера и кои са в действителност хората, виновни за окървавяването на националното неодобрение.

На фрагментите се вижда по какъв начин мускулести младежи, доста наподобяващи на ултрасите от футболните агитки, стартират в един миг да мятат камъни, бомбички и всевъзможни предмети към служителите на реда, ситуирани пред Партийния дом.

Видеото демонстрира, че те са застанали от другата страна на булеварда, до подлеза на президентството.

Прави усещане, че сега, в който мятаха бомбичките, незабавно се оттегляха обратно.

До ескалацията и конфликтите с полицията се стигна малко след 21. 30 часа.

Точно, в миг, в който изглеждаше, че ситуацията се успокоява, гологлавите младежи започнаха да мятат всевъзможни предмети, камъни, яйца, бомби, димки, пиратки по униформените, застанали на стълбите на Партийния дом.





За момент се стигна и до конфликт сред въпросните младежи и протестиращите, които пробваха да им препречат пътя и да ги изблъскат.

В последна сметка служителите на реда започнаха да изтласкват протестиращите, към "триъгълника на властта " бе изпратено и водно оръдие, което бе паркирано в региона на размириците.

Според свидители провокаторите са съумели да изстрелят над 100 бомби по служителите на реда. Те разказваха, че са забелязали по какъв начин те ги взимали от палатки в лагера пред Министерски съвет.

В последна сметка незабавно стана ясно кои са мирните протестиращи и кои - платени провокатори, пристигнали с едничката цел да провокират напрежение.

Така се отделиха три групи - едните пред Министерски съвет, другите пред Президентството, а третите - в региона на ул. "Съборна " и тогавашния хотел "Хемус ".

Там също се стигна до конфликти, откакто служителите на реда започнаха да арестуват наред. Задържани имаше и измежду протестиращите пред Министерски съвет и Президентството.

След среднощ хората последователно започнаха да се разотиват, въпреки и на място да останаха още доста от протестиращите.

Полицаите продължиха да охраняват периметъра с вдигнати шлемове и каски на главите.

Но напрежението последователно бе потушено.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР