Видео приложението TikTok се превърна в инструмент за търсене и

...
Видео приложението TikTok се превърна в инструмент за търсене и
Коментари Харесай

Хора кандидатстват за работа чрез… TikTok


Видео приложението TikTok се трансформира в инструмент за търсене и предложение на работа
(снимка: CC0 Public Domain)

Платформата за къси видеа TikTok тества инструмент за търсене на работа, който разрешава на потребителите непосредствено да аплайват с видео-биографии за работа в компании като Chipotle, Target и Shopify.

Краткосрочната пилотна стратегия, наречена, произтича от наличие, появило се органично в платформата, под хаштага #CareerTok, наред с целенасочената самодейност на компанията за влияние върху студенти и по-млади консуматори.

Вече над 30 компании са се записали с готовност да одобряват автобиографии по пилотната стратегия, която ще продължи до 31 юли, заяви. Потребителите ще би трябвало да си основат видео-биография, да я разгласяват в TikTok и по-късно да изпратят видеото на експертите по човешки запаси – отново посредством приложението.

Видео-инструкцията за предлага на претендентите да не включват в представянето си персонална информация за контакт, като да вземем за пример имейл адреса си.
още по тематиката
Компании като Target, Chipotle, Sweetgreen и Great Clips са решили да употребяват платформата, с цел да намерят чиновници от начално и приблизително равнище, които да работят в магазини и хранилища. Shopify желае да наеме старши инженер по данни посредством пилотния план.

Множество други компании също търсят да намерят мениджъри за ръководство на марките си в, в това число и самата платформа TikTok.

Въпреки че пилотната стратегия е краткотрайна, тя демонстрира по какъв начин TikTok мисли за образованието на „ екосистема ” от професионални, с цел да разшири въздействието си. Това е елементарен метод за засрещане с ползите на корпорациите, които желаят да печелят пари от „ поколението Z ”, с умели и авторитетни основатели, търсещи изява на цялостен работен ден.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР