Видео показва как точно кашлицата в самолет може да прокара

...
Видео показва как точно кашлицата в самолет може да прокара
Коментари Харесай

Как става заразяването с коронавирус в самолет

Видео демонстрира по какъв начин тъкмо кашлицата в аероплан може да прокара ковид през цялата кабина.  Ако някой в ​​самолета е инфектиран, освен тези, които седят наблизор само че и всички пасажери могат да се разболеят, осведоми " The Sun ". Видеото демонстрира по какъв начин дребни капчици слюнка от една кашлица обръщат задвижващи микроби в цялото затворено пространство.
10-те души, седнали най-близо до инфектирания, са най-застрашени заради близостта си. Но някои микроби могат да доближат до всички в самолета, предизвестиха учените. Симулацията се основава на вируси, които се задържат във въздуха. Изследователите към момента не са сигурни дали SARS-CoV-2 - вирусът, причиняващ Covid-19, дава отговор на тази категория.
Учените направиха симулацията за изследване на предаването на инфекциозни болести в самолети, с цел да оказват помощ за информиране и въвеждане на оптимални и безвредни вентилационни системи. Водещият откривател Цингян Чен и сътрудниците му написаха: „ Инфекциозните болести, като тежък изострен респираторен синдром (ТОРС) и птичият грип, могат да причинят обилни обществени и стопански разстройства. Моделът се основаваше на догатката, че вирусът на SARS от 2003 година е въздушно заболяване. Това значи, че микробите от човек, който диша, киха или кашля, могат да се задържат във въздуха и да пътуват, тъй като капчиците са с доста дребни размери “.
Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че Covid-19 се предава основно посредством капчици микроби, които са с доста по-големи размери. Те изминават къси дистанции, преди да попаднат на пода, заради което общественото разграничаване стопира разпространяването.  Но климатик, като тези в самолетите, би могъл да спомогне за задвижване на вирус в стаята, изключително в затворени пространства без прозорци.
Един отчет в дневника на Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) от 02.04.20 година прегледа група от случаи в Гуанджоу, Китай, които може би са се популяризирали точно посредством климатик. 10 души от 3 фамилии са били диагностицирани с вируса след хранене в същия ресторант. Според изследвания, капките от кашлица и кихане не могат да обяснят разпространяването на вируса.  Изследователят Джианюн Лу и сътрудниците му стигнаха до заключението, че „ предаването на капчици е подтикнато от климатизирана вентилация. Ключовият фактор за инфекцията е посоката на въздушния поток “.
Друго изследване, оповестено на 23.04.20 година, преглежда " тревожното " разпространяване на ковид в офис. Изследователи в Сеул, Южна Корея откриха, че 43 на 100 от хората там могат да се разболеят, в случай че има даже единствено един инфектиран човек, който работи на същия етаж. Резултатите от изследванията не са дефинитивни , акцентира изданието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР