Видео от визитата на руския президент Владимир Путин в Пекин

...
Видео от визитата на руския президент Владимир Путин в Пекин
Коментари Харесай

Рядко ВИДЕО показва ядреното куфарче на Путин

Видео от визитата на съветския президент Владимир Путин в Пекин демонстрира рядко попадащите в обектива чиновници, които носят така наречен нуклеарен куфар, съобщи Ройтерс.

На фрагментите се вижда по какъв начин след приключването на договаряния с китайския президент Си Цзинпин, Путин се насочва към друга среща, заобиколен от защита и последван от представители на съветските Военноморски сили в униформи. Всеки от тях носи куфар, а камерата дава в непосредствен проект един от тях.

Руският нуклеарен куфар, прочут като " Чегет " (името на връх от Кавказките планини), обичайно се носи от военноморски офицер и постоянно е до президента, само че рядко бива заснеман.

Американският президент също има сходно устройство, известно като " нуклеарна футболна топка ". Става въпрос за чанта, в която се съхраняват кодове, които водачът на Съединени американски щати би трябвало да употребява за разпореждането на нуклеарна офанзива, ако не се намира в Белия дом.

Войната в Украйна ускори напрежението сред Москва и Вашингтон до най-високата си точка от Кубинската рецесия през 1962 година Същевременно Китай се пробва да усили нуклеарния си боеприпас.

Преди ден съветският парламент направи първата стъпка към анулация на ратификацията на Договора за цялостна възбрана на нуклеарните опити, а ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин предизвести Съединени американски щати, че Москва може даже изцяло да се откаже от съглашението.

 

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР