Видео, на което мъж срязва на две полуавтоматичното си оръжие,

...
Видео, на което мъж срязва на две полуавтоматичното си оръжие,
Коментари Харесай

Защитник на правото на притежание на лично оръжие наряза автомата си

Видео, на което мъж срязва на две полуавтоматичното си оръжие, стана известно в обществените мрежи след всеобщата пукотевица в учебно заведение във Флорида от предходната седмица, съобщи БТА.

Скот Папалардо от щата Ню Йорк засне клип, който през вчерашния ден следобяд бе споделен над 360 000 пъти. На него той реже с циркуляр своя автомат AR-15 и споделя, че желае да е сигурен, че той няма да бъде употребен в масово ликвидиране като това във Флорида, при което починаха 17 души предходната седмица.

Папалардо, който е покровител на правото на владение на оръжия и споделя, че даже си е татуирал втората корекция на американската конституция на ръката, демонстрира в края на клипа срязания на две автомат и декларира, че в този момент има едно смъртоносно оръжие по-малко в Америка.

След като през вчерашния ден звездната двойка Джордж и Амал Клуни обявиха, че ще дарят 500 000 $ на учениците, организиращи проява против насилието с оръжия, телевизионната водеща Опра Уинфри сподели, че ще подари същата сума, съобщи Асошиейтед прес. Писателят Стивън Кинг пък жигосах в " Туитър " конгресмена от Мейн Брус Поликуин за това, че получавал хиляди долари от Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия. Според в. " Ню Йорк таймс " асоциацията е похарчила над 200 000 $, с цел да подкрепи политическата кариера на Поликуин.



Американският президент Доналд Тръмп, от своя страна, съобщи през вчерашния ден желанието си за налагане на възбрана за потребление на устройствата, позволяващи полуавтоматични пушки да стрелят по-бързо, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Инструктирах министерството на правораздаването да предложи регулации за възбрана на всички механизми, които трансформират законни оръжия в автоматизирани пушки ", съобщи Тръмп в миг, когато кървавата пукотевица в учебно заведение във Флорида възобнови дебата за огнестрелните оръжия в Съединени американски щати.

" Тези текстове скоро би трябвало да бъдат финализирани ", добави той по време на гала по награждаване в Белия дом.

След като мъж умъртви 58 души в Лас Вегас през октомври 2017 година, употребявайки точно такова устройство, Белият дом, конгресмени от Републиканската партия и даже Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия (NRA) показаха мнение, че би трябвало да се вкара надзор върху използването му. Но пет месеца по-късно Конгресът не е направил нищо по въпроса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР