Видео маркетингът е ефективен инструмент, който може да помогне за

...
Видео маркетингът е ефективен инструмент, който може да помогне за
Коментари Харесай

Как да привлечем нови клиенти чрез видео маркетинг?

Видео маркетингът е ефикасен инструмент, който може да помогне за популяризирането и продажбата на всеки артикул. Той също е превъзходен метод за създаване на взаимоотношения с клиенти в цифровата епоха на връзка. Най-хубавото е, че не се нуждаете от доста опит с видео продукцията или софтуера за редактиране, с цел да извършите видеоклипове. Всеки може да го направи!

Какво съставлява тактиката за видео маркетинг? 

Какво желаете да постигнете с видео маркетинга? Вашата цел може да бъде нещо като повишение на осведомеността за марката, създаване на взаимоотношения с клиенти или генериране на нови клиенти. 

Разберете коя е вашата публика и какви известия желаете да споделите с тях. Определете нишова тематика, обвързвана с вашия бизнес, и разработете наличие, което оказва помощ на хората да вземат решение проблемите си. Например, в случай че сте фитнес бизнесмен, създайте видеоклипове за неща като " Как да отслабнете бързо "  или " Най-добрите тренировки ".

Преди да започнете да снимате, помислете каква история желаете да разкажете. От какво се интересуват вашите клиенти? Какъв вид наличие търсят онлайн? За кого е предопределен видеоклипът (съществуващ клиент или някой, който преди малко научава за вашата компания)?

Ако става въпрос за комерсиален видеоклип, помислете дали да включите утвърждения на звезди, в случай че е допустимо. Това може да даде на феновете тази " искра "  и да ги направи по-склонни да купуват от вас. Един добре прочут образец включва партньорството на Red Bull с Феликс Баумгартнер през 2012 г. Изскачайки от галактическа капсула в стратосферата на Земята, носейки единствено костюма си, Баумгартнер разруши три международни върха и вследствие на това осведомеността на Red Bull се усили доста.

Какво е видео маркетинг?

Ако се интересувате от видео маркетинг, значимо е да разберете разликата сред видеограф и видео маркетинг. Видеооператор снима видеосъдържание на вашата компания, до момента в който видео маркетологът е виновен за всичко - от основаването на завладяващи видеоклипове, които се свързват със феновете, до измислянето на това по какъв начин най-добре да ги разпространявате онлайн, тъй че те да бъдат видени от допустимо най-вече хора.

Обикновено един човек ще извършва и двете задания, само че това зависи от техния набор от умения и от това къде планирате да разпространявате видеоклиповете си след снимането им. Ако желаете някой, който може да сътвори ангажиращо висококачествено наличие и да го разпространява дейно, тогава потърсете наемането на две отделни лица: един за снимка и видеозапис (обикновено външен изпълнител) и различен човек особено за маркетинг/разпространение (вътрешен).

Как да разберете какъв видеоклип да извършите?

Трябва да създадете видеоклип, който да дава отговор на потребностите на вашата акция, публика и жанр. Например, в случай че сте компания за обувки, създайте видео с указания по какъв начин да се завържат обувките. 

Социалните видеоклипове са предопределени да показват вашата фирмена просвета посредством изявленията със чиновници, обиколки на офиси или индустриални уреди, както и подмолни фрагменти от скорошни събития, като лансиране на артикули. Тези видеоклипове могат също по този начин да включват чиновници, които надникват в идни планове и нови артикули в развой на развиване, като в същото време разпространяват етиката на работа в екип. 

Отзивите на клиентите са чудесни, с цел да покажате по какъв начин клиентите употребяват съответен артикул или услуга, както и тяхното задоволство от тях. Ако желаете да покажете повече от един човек, който приказва за нещо задълбочено, да вземем за пример по какъв начин употребяват приложение, уверете се, че всички участници са в една и съща стая, а не отдалечено да вземат участие по Skype. 

Демонстрациите на артикули постоянно са част от по-мащабна тактика на акцията, която включва други формати, като телевизионни реклами и акции в обществените медии. Те могат да бъдат доста завладяващи, в случай че са направени вярно. 

Какво е видео SEO?

Видеоклипът ще бъде индексиран в търсачката и е значимо да имате завладяващо заглавие за видеоклипа си, с цел да насърчите повече хора да го гледат и да се абонират за вашия канал. Когато качвате видеоклипа си в Youtube, уверете се, че употребявате основни думи, свързани с вашия бизнес или промишленост, тъй че те да са свързани с качванията в YouTube.

Можете да споделяте видеоклипове в обществените медии, като Фейсбук или LinkedIn, с цел да улесните феновете да намерят вашето видео. Можете даже да вградите видеоклип във вашия уеб страница, като употребявате приставката YouTube, тъй че хората, които посещават вашия уебсайт, да могат елементарно да гледат видеоклипове от всяко устройство, с което сърфират (настолен компютър, преносим компютър, мобилен телефон).

Класирането за видеоклипове може да бъде доста по-лесно от класирането за обичайно текстово наличие, защото видеоклиповете са по-лесен и занимателен метод за изразходване на информация. Видеоклиповете разрешават на хората да видят вашия артикул или услуга, без да са стъпвали в магазина ви, което значи, че ще получите нови клиенти, които другояче не бихте имали. Винаги би трябвало да имате поради най-хубавите практики за видео оптимизация, в случай че желаете видеоклиповете на вашата компания да се класират добре с търсачки като Гугъл и Youtube, тъй че всеки да може да ги откри, когато търси това, което продавате онлайн.

Как да разпространявате видеосъдържание? 

Разбирането на разликата сред притежаваните, извоюваните и платените канали за разпространяване може да ви помогне да разпространявате видеосъдържанието си по метод, който е преференциален както за осведомеността за марката, по този начин и за % на реализация.

Всеки вид канал има своите плюсове и минуси, само че комбинирането на трите ще докара до допустимо най-хубавия резултат: висока видимост с огромна възвръщаемост на вложенията. Разпространението на вашите видеоклипове в собствени медии като вашия уеб страница или сметки в обществените медии е значимо, защото доближава до гости, които са показали интерес, като интензивно посещават тези уеб сайтове, с цел да видят новостите там. Това също са хора, които е по-вероятно да се трансфорат в клиенти, откакто изгледат видеоклипа, защото към този момент са показали ангажираност с продуктите или услугите на вашата компания. Това нормално значи, че тези фенове са на върха на маркетинговата фуния.

Медийните канали като блогове, новинарски уеб сайтове и обществени медийни канали са добър метод да стигнете доникъде на маркетинговата фуния. Важно е да се означи, че тези видеоклипове би трябвало да бъдат основани особено за тези разнообразни канали. Например, не бихте желали видеоклипът ви във Фейсбук да бъде нарязан на 15-секундни клипове, единствено с цел да може да бъде оповестен в YouTube или LinkedIn.

Платените медии постоянно се подценяват като алтернатива при разпространяване на наличие, тъй като това коства пари. Плащането за разпространяване обаче включва закупуване на рекламни места в нови мрежи като Snapchat и Tiktok, където към момента няма конкуренция от марки, които желаят да споделят свои лични видеоклипове в тези пространства, изключително в случай че знаят какъв брой скъпо ще стане това пространство с течение на времето. Също по този начин помислете за платени такси за слагане със синдикални сътрудници, които към този момент имат одобрена публика от други основатели на видеоклипове и авторитетни лица, които може да желаят да споделят вашето видео в каналите си.

Как мерите триумфа на видеоклипа? 

Видео маркетолозите мерят триумфа благодарение на проявления и в случай че получат доста от тях, това е сполучлив видеоклип. Някои от значимите KPI за следене са броят проявления, проявленията дневно или седмица и импресиите. Освен това маркетолозите също би трябвало да наблюдават индикатори за ангажираност като съотношения харесвания/нехаресвания, мнения и задържане.

Те са по-важни, в сравнение с просто да получите доста гледания, тъй като ви споделят какъв брой хора са гледали видеоклипа ви до дъно. Единственият метод това да се случи е, в случай че се радват на видяното, по тази причина се уверете, че видеоклиповете ви имат положително наличие, което отразява кои сте като марка или компания.

Така че не разчитайте единствено на броя гледания! Има и други KPI, които могат да ви кажат дали видеоклипът ви е бил сполучлив, като да вземем за пример споделяния и реакции от фенове, които включват лайкове, нехаресвания, мнения. Задържането е различен значим индикатор, който би трябвало да следите. Искате вашите фенове да гледат цялото нещо, тъй като това ще ги насърчи да споделят и да се ангажират с него!

Нарастващата известност на видео маркетинга съставлява неповторима опция вашата марка да доближи до целевата си публика, да сътвори информираност и да употребява видеоклипове като метод за генериране на евентуални клиенти. Правейки качествени видеоклипове и ангажирайки се със фенове в уеб сайтове на обществени медии като Youtube, ще можете дейно да развивате марката си с течение на времето. Възможностите са безкрайни, що се отнася до видео маркетинга, тъй че не забравяйте да се възползвате от тази опция, преди съперниците ви да го създадат!

Източник: Хасиб Тарик за

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР