Виден варненски адвокат изрази мнение по злободневна тема.Във връзка с

...
Виден варненски адвокат изрази мнение по злободневна тема.Във връзка с
Коментари Харесай

Адв. Бранимир Балачев коментира проверките в Община Варна

Виден варненски юрист изрази мнение по злободневна тематика.

Във връзка с обвиняванията против Община Варна за нередности в дирекция „ Местни налози и такси “ МДТ и грубите квалификации, раздавани на едро от трибуната на Народното събрание, които не дават отговор на истината, желая да посоча обстоятелствата като досегашен общински консултант и ръководител на ПК „ Финанси и бюджет “, сподели Бранимир Балачев на днешната конференцията на варненските народни представители от ПГ на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, пише 

По думите на Балачев, Агенцията за държавна е финансова ревизия стартира инспекцията след сигнал от кмета на Варна.

Кметът на Варна първи и след вътрешен одит още на 05.02.2020 година е подал сигнал до АДФИ /Агенция за държавна финансова инспекция/ за открити нарушавания в посочената дирекция за интервала от 1.01.2017 година до 31.12.2019 - за събирането, отчитането и контрола на приходите. В отговор от АДФИ са разпоредили инспекция.

Длъжностното лице от дирекция " Местни налози " в администрацията, злоупотребило с пълномощията си, незабавно е било отстранено от служба.

Бившият общински консултант, в този момент народен представител от Политическа партия Възраждане Цончо Ганев, който насочи запитване по тематиката до вътрешния министър предишния петък, е получил няколко пъти отговори по заложени въпроси по същата тематика, в това число и на съвещание на Общинския съвет- Варна на 13 и 14.07.2020., разяснява Балачев.

Депутатът Бранимир Балачев напомни, че Върховният административен съд /ВАС/ удостовери публичната поръчка за електробусите на Варна, както и избора на консорциума „ Еко превоз Варна “ като реализатор на публичната поръчка за 85 млн.лева по план „ Екологично чист превоз за Варна. Той планува закупуването по Оперативна програма „ Околна среда “ на 60 електрически рейсове и 60 зарядни устройства за тях. Делата във Върховен административен съд са били заведени от компания, която не е била позволена до класиране.

На 18 ноември 2021 година КПКОНПИ направи акция с инспекция в Община Варна и на възложителя –общинската компания „ Градски превоз “ ЕАД.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР