Виден саудитски принц разкритикува днес Израел на среща в Бахрейн,

...
Виден саудитски принц разкритикува днес Израел на среща в Бахрейн,
Коментари Харесай

Виден саудитски принц разкритикува Израел

Виден саудитски принц разкритикува през днешния ден Израел на среща в Бахрейн, съобщи Асошиейтед прес.

Принц Турки ал Файсал, който ръководеше саудитските разследващи служби в продължение на повече от две десетилетия и който беше дипломат на Саудитска Арабия в Съединените щати и Англия, съобщи, че възможни съглашения за нормализиране на връзките с Израел следва да са обвързани с гаранции за самостоятелна палестинска страна.

Саудитският принц съобщи, че Израел е " западна мощ колонизатор ". Според него Израел е " затворил палестинците в концентрационни лагери по най-незначителни обвинявания във връзка със сигурността - млади и остарели, дами и мъже, които гният там без да имат достъп до правдивост. Те (Израел) унищожават домове както си желаят и убиват който си желаят ", посочи принц Турки ал Файсал.

Освен това принцът насочи рецензии против хипотетичния необявен нуклеарен боеприпас на Израел и съобщи, че израелското държавно управление употребява " раболепни политически прислужници и техните медии, с цел да очерня и показва в демонична светлина Саудитска Арабия ". Той акцентира, че решението на израелско-палестинския спор е използването на Арабската мирна самодейност от 2002 година.

Макар сега принцът да не заема публична служба в саудитската страна, специалисти считат, че изразената от него позиция значително подхожда на тази на саудитския крал Салман, отбелязва Асошиейтед прес. Той е управлявал саудитското разузнаване в продължение на две десетилетия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР