Виден наш социолог обясни как може да бъде съставен редовен

...
Виден наш социолог обясни как може да бъде съставен редовен
Коментари Харесай

Социологът Ганев: Ключът към кабинет е ПП-ДБ

Виден наш социолог изясни по какъв начин може да бъде формиран постоянен кабинет.

Единствената допустима формула за сформиране на кабинет е съгласие сред първите две обединения – ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България ". Алтернативата на това е нови избори. Почти изключвам опцията за така наречен хартиена коалиция, тъй като в последните месеци се появиха събития, които заостри отношението на БСП към еврозоната и войната в Украйна, а това отблъсква ГЕРБ и ДПС. Коалиция между ГЕРБ и ДПС няма по какъв начин да има, тъй като не им стигнат мандатите, даже в случай че се включи и Има подобен народ. Това сподели в предаването " Денят онлайн " по Нова Нюз социологът Димитър Ганев.

До няколко седмици евентуално ще получим отговор дали ще има кабинет. Борисов даде формулата, която той желае, още преди изборите. Ключът тук се крие в позицията на Политическа партия и Демократична България дали ще одобряват офертата на ГЕРБ за постоянен кабинет, съобщи Ганев.

Отношенията сред двете обединения от месеци са в извънредно ниска точка. Това парира опцията за коалиция в типичния вид. Вариант за ръководство е кабинет без ярки партийни лица, който да бъде подсилен от двете партии с избрана стратегия, която да удостоверява пътя на България към еврозоната и Шенген, както и да включва правосъдна промяна. Такова държавно управление може да е с избрана стратегия и стеснен интервал на деяние, уточни политическият анализатор.

От изборите най-вече завоюва " Възраждане ", тъй като растежът на тяхната поддръжка е най-голям. Вотът за тази политическа мощ е многопластов, антисистемен. Имат запас за напредък, само че не доста повече, таванът му е относително непосредствен, разяснява социологът, написа novini.bg.

По думите му в последните 6-7 години губи позиции в София и огромни регионални градове, само че намира почва в селата и дребните регионални градове.

Според него, в случай че се резервира обединението сред Политическа партия и Демократична България и дружно със Спаси София реализиран консенсус за общ претендент за кмет на столицата, възможностите на ГЕРБ са доста дребни.

ПП-ДБ имат интерес тази коалиция да се задържи най-малко до локалните избори, с цел да дадат мощен отпор на главните си съперници от ГЕРБ. Въпросът е, че те са сложени под доста сериозен напън от всички страни за съдействие с ГЕРБ за сформиране на държавно управление. Това може да сформира под въпрос обединяването им. Демократична България ми се вижда една концепция по-близо до опцията да се сформира кабинет, до момента в който Политическа партия е по-дистанцирана. Това може да докара до спор, сподели още Димитър Ганев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР