Виден наш професор обяви важна новина за ваксините.И двата препарата

...
Виден наш професор обяви важна новина за ваксините.И двата препарата
Коментари Харесай

Проф. Гетов: Създадена е ваксина, която се поставя веднъж годишно

Виден наш професор разгласи значима вест за имунизациите.

И двата препарата са таблетки за перорално приложение в доболничната помощ. Те стопират репликацията на вируса. Така защищават от тежки признаци и хоспитализация. Тези медикаменти са скъпи и се ползват по лекарско наставление. Това съобщи проф. Илко Гетов в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия по отношение на медикаменти против коронаворус, които Европейската Агенция по Лекарствата следва да утвърди.

Той разясни, че тези медикаменти няма да могат да се използват от дами в детеродна възраст.

“Сертификатите след бустерна доза важат една година. Становището на ЕМА, че честото използване на бустери от едни и същи ваксини не е подобаваща тактика за справяне с пандемията ”, заяви проф. Гетов. Той сподели, че на фирмите е предложено да създават ваксини както за Уханския вид, по този начин и за “Делта ” и “Омикрон ”, тъй като бустерите не водят до нужното равнище на отбрана.

По думите му в България равнището на пациенти на интензивни кревати остава високо.

“В България оставаме на три равни части - такива, които поддържат ограниченията, такива, които са антиваксъри и такива, които се двоумят ”, заключи той, написа Novini.bg.

Проф. Гетов предложи възобновена ваксина, която се слага един път годишно: “Двата производителя, които вършат РНК-ови ваксини - Biontech и Moderna, през март месец ще показват такава ваксина ”.

Според него някои страни могат да си разрешат разхлабване на ограниченията, тъй като там имунизационното покритие е по-голямо: “Ние не можем да си го позволим, тъй като има наслагване на вълните, привършване на ресурса на здравната система и ниско имунизационно покритие. Ние би трябвало да продължим с ограниченията ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР