Виден имунолог призова Берлин да разшири одобрението за прилагането на

...
Виден имунолог призова Берлин да разшири одобрението за прилагането на
Коментари Харесай

В Германия призовават Меркел да се имунизира публично с ваксината на AstraZeneca

Виден имунолог прикани Берлин да разшири утвърждението за използването на имунизацията на AstraZeneca и при хора над 65-годишна възраст. Освен това той предложи канцлерът да получи инжекцията онлайн по малкия екран, с цел да разсее страховете по отношение на сигурността на препарата, оповестява БТВ.
Оксфордската ваксина е утвърдена в Германия за хора под 65 година, за разлика от препаратите на Pfizer/BioNTech и Moderna които получиха зелена светлина и за по-възрастните. Карстен Ватцел, основен секретар на Германското сдружение по имунология, сподели в изявление за Би Би Си, че немският регулатор евентуално ще промени сегашната рекомендация. Той цитира неотдавнашни данни от Шотландия, показващи, че възрастните са предпазени против тежко заболяване от продукта на британско-шведската компания.
 Европейските водачи единни за имунизационните паспорти? Европейските водачи единни за имунизационните паспорти?
Европейските водачи са се обединили по отношение на нуждата от въвеждане на документ за имунизация против ковид, само че Блокът ще се...
" Ако в този миг Ангела Меркел се яви онлайн по малкия екран, с цел да бъде имунизирана, би било ужасно “, добави той. В изявление за „ Франкфуртер алгмайне цайтунг “ 66-годишната Меркел уточни, че е прекомерно стара, с цел да бъде имунизирана с AstraZeneca, съгласно сегашните немски регулации. Тя призна, че в страната има проблем с приемането на оксфордския препарат и акцентира, че това е „ надеждна ваксина, ефикасна и безвредна “.
Томас Мертенс, ръководител на Постоянната комисия по имунизацията, съобщи в петък, че регулаторният орган възнамерява да преразгледа рекомендациите си. Мертенс изясни, че настоящето възрастово ограничаване се дължи на неналичието на данни за резултата върху по-възрастни хора и че комисията в никакъв случай не е подлагала на критика имунизацията, като я назова " доста добра “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР