Victoria`s Secret е може би най-известната в света компания за

...
Victoria`s Secret е може би най-известната в света компания за
Коментари Харесай

Първите „ангели“ на Victoria’s Secret прехвърлиха 50-те

Victoria`s Secret е може би най-известната в света компания за произвеждане и продажба на долни дрехи и бански костюми. Тя е открита през 1977 година в Сан Франциско от Рой Реймънд и брачната половинка му Гей. Решението на Рой назрявало цели осем години, преди да се реши на окончателната стъпка - да изтегли заеми и да основе марката. Първият личен магазин е открит в Пало Алто, заяви " Труд бг ".

Рой изяснява начинанието си с това, че му е било неловко да пазари долни дрехи в огромните магазини. По това време американките носели практични памучни гащи и нощници най-вече на цветенца. По-специалното долни дрехи като прашки, повдигащи сутиени и корсети можело да се откри в различен жанр магазини.

Дебютът на " ангелите " - модели, представящи изделията на марката посредством впечатляващо шоу, се състои през 1998 година Момичетата дефилират на сцената с прикрепени на гърба крила - на пеперуда, самодива, птица, ангел. Оттук потегля и наименованието им. В последно време марката се отхвърля да употребява крила, само че наложително избира за ревютата си знойни хубавици.

Да бъдеш " ангел " на Victoria`s Secret е фантазия на стотици девойки, тъй като тази роля мигновено те изстрелва към върховете на моделството, шоубизнеса, киното, обезпечава заможни съпрузи и първокласен живот. Разбира се, времето не щади никого, в това число и хубавиците от подиума. Успели ли са първите " ангели " да запазят своята физика и лъчение, или са изгубили с годините своето обаяние?

Тайра Банкс

Бившият модел на Victoria`s Secret ще навърши 50 години през декември. Признава, че пътят ѝ до бала на " ангелите " е бил сложен и бодлив. Но в последна сметка от златния тим тя най-дълго държи купата представител на марката. Кариерата ѝ в компанията продължава 8 години. Колежките на Тайра - Хелена Кристенсен, Стефани Сиймур и Карън Мълдър, се пенсионират доста по-рано. Тайра към момента е мечтан посетител на шоута и фешън сцени. Води лично предаване, продуцент и ефирен водещ. Автор на книги и публикации. На 42 години става майка на момченце, родено от сурогатна майка. На това Тайра се взема решение след няколко травматични несполучливи опита за забременяване инвитро.

Хелена Кристенсен

Днес един от най-хубавите и разпознаваеми модели на 90-те, както я назовават доста медии, е на 54 години. Победителка е в състезанието за хубост " Мис Дания " през 1986 година Впоследствие съумява да работи с доста международни дизайнери, в това число Джани Версаче, който счита момичето за притежателка на най-красивите крайници в света, с Карл Лагерфелд, Джон Галиано и други. Хелена освен открива шоутата, само че постоянно показва каталози, списания и рекламни акции на Victoria`s Secret със свои фотоси.

Днес тя е сполучлив притежател на антикварен магазин в Ню Йорк, а също по този начин започва лична линия за облекла Christensen & Sigersen и е известен фотограф, чиито творби са оповестени от доста известни издания. Една от тайните на хубостта ѝ е, че постоянно се потапя в студените води на река Хъдсън, до която живее.

Стефани Сиймур

Американският супермодел стартира кариерата си на 14-годишна възраст. Тя се появява на повече от 300 корици и театралничи за известни мъжки списания. Пуска своя лична линия облекла, опитва се като актриса, взе участие в няколко известни видеоклипа и даже издава книга, в която споделя секрети за хубостта. Сега, на 54 години, тя продължава интензивно да се грижи за себе си и не се тормози да се снима гола.

Преди две години моделът претърпява тежка загуба - едно от четирите ѝ деца, синът ѝ Хари, почива ненадейно на 24 години от свръхдоза опиати. В изявление Стефани назовава днешните модели " еднодневки ", споменавайки Кендъл Дженър и Джиджи Хадид. Това води до поредност от взаимни обиди.

Карън Мълдър

Супермоделът е от холандски генезис. Още през 20-те си години тя става един от десетте най-добре платени модели в света. Много известни фешън къщи и дизайнери се пробват да я привлекат в своите шоута. Тя е обожавана от стилните фотографи. През 1995 година даже пускат кукла Барби - тъкмо копие на модела. От 1998 до 2000 година Карън носи благ крила на зашеметяващите фешън ревюта на Victoria`s Secret.

През идващите години подвига доста звук с обвинявания в обезчестяване, които включват татко ѝ, шефовете на организация за модели и известни персони. От друга страна я упрекват, че тя самата тормози известни хора. Дълги години Карън се бори с меланхолия, тревожни разстройства, лекувана е в психиатрична клиника и даже изпада в кома след несполучлив опит за самоубийство. През 2009 година тя е разследвана за телефонен тормоз и закани против пластичния ѝ хирург. Оттогава обществените ѝ изяви са доста редки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР