Viber се превърна в ключов инструмент за комуникация в учебните

...
Коментари Харесай

Чатбот във Viber помага в хибридното обучение


Viber се трансформира в основен инструмент за връзка в образователните процеси
(снимка: Rakuten Viber)

Чатбот комбинира най-хубавите практики от образованието офлайн и онлайн по сигурен и наличен метод, с цел да усъвършенства общуването сред учители, възпитаници и родители. Приложението е разработка на платформата за връзка Viber и просветителния уеб страница Prepodavame.bg.

В композиция с безплатните материали, оказва помощ на учители, родители и възпитаници да извлекат максимума от хибридното образование, оповестиха от Viber. Приложението демонстрира на учителите и родителите способи, с които те могат да подтикват учениците да четат и да се развиват, да слагат цели на учениците, да им дават противоположна връзка, както и ясни указания и добре структурирани образователни материали за постоянните интензивности в класната стая.
още по темата
В допълнение, чатботът поддържа родителите с информация и препоръки за методите, по които те могат да оказват помощ на децата си при писането на домашни задачи и оправянето им с разнообразни задания и отговорност. Тази услуга ще придаде една нова, само че извънредно нужна конструкция на общуването ​ сред учители и родители, споделят от Viber.

В чатбота са налични просветителни видеа, проби и потребни препоръки, които могат да бъдат изтеглени или снимани. Освен даване на просветителни материали, ботът непрекъснато ще осведоми учителите за потребни курсове и новости.

„ Viber се трансформира в един от основните принадлежности за връзка, отнасяща се до образователните процеси в България и района. Ние желаеме да помогнем на хилядите учители, възпитаници и родители да се приспособяват към смесените типове образователни процеси, с цел да реализиран оптималната работливост ”, разяснява новата услуга Атанас Райков, старши шеф развиване, топ пазари в Rakuten Viber.

графика: Rakuten Viber

Обучението в цифрова среда има своето бъдеще, тъй като методът на учене на учениците се промени с годините, сподели Преслава Байчева, преподавател по български език и литература, Prepodavame.bg. „ Viber е платформа, която те добре познават, а опциите ѝ за потребление за образование – с цялостен клас, за обособени консултация, за асинхронно учене, за връзка с родители – са потребни и интуитивни ”, уточни тя.

Като част от акцията за връщане в учебно заведение, Viber сътвори и специфичен филтър, напълно отдаден на задачата да въодушеви дребните да тестват своя правопис благодарение на добавена действителност (AR). За потребителите, които желаят да създадат ​ чата си по-пикантен, Viber предлага два пакета от стикери на тематика „ обучение ”, особено предопределени да бъдат споделяни сред съученици и родители.

Ефективната връзка в цифрова конюнктура е предизвикателно начинание, в което учителите играят основна роля. Според изследване на Института за проучвания в образованието, интензивността на учителите в действия, свързани с присъединяване им в структуриран обучителен развой онлайн, е впечатляваща по време на образователната 2020/2021 година, спрямо предходни образователни години.
още по темата
За този интервал близо 60% от учителите са получили специфична подготовка, обвързвана с планирането на образователните процеси, основаването на цифрово наличие, потреблението на нова обучителна методология, реализирането на качествени взаимоотношения с възпитаници и родители и повишението на мотивацията при учениците.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР