VI-тият конгрес на БДДХ (Българско дружество по дерматологична хирургия) поставя

...
VI-тият конгрес на БДДХ (Българско дружество по дерматологична хирургия) поставя
Коментари Харесай

Учени на световно ниво и водещи имена в дерматологията и дерматологичната хирургия се събират у нас за VI-я конгрес на БДДХ

VI-тият конгрес на БДДХ (Българско сдружение по дерматологична хирургия) слага във фокуса на внимание на здравната общественост нови понятия като онко-фармакогенеза и екзогенно медиирана лекарствена нитрозогенеза на рака на кожата, обявиха уредниците на проявата, която ще се състои на 16 март т.г., в зала “Шекспир ” на “Грандхотел Милениум ”.

 

Значимото наличие на водещи лица от сферата на дерматологията и дерматологичната хирургия в международен мащаб, е поръчител, че събитието ще притегли интереса на научните и лекарски среди.

 

“За шеста поредна година конференцията съумява да построи постоянна основа като събитие и място в България, което притегля вниманието на лекари освен от страната, само че и от Европа. Водещи светила от сферата на дерматологичната хирургия и дерматопатологията ще бъдат посетители и лектори. Това е традиция. Наличието на коректив е наложително. През годините ползата към този народен конгрес нараства неимоверно и това е мотивационен сигнал към самата организация. Тя продължава респективно да се ангажира с значими медицински алтернативи, касаеща патогенезата и хирургичното лекуване на рака на кожата, предоставяйки опция на от ден на ден сътрудници да изложат техните научни тези, да задават въпроси и дружно да потърсим отговорите. Отговори и решения, които ще оказват помощ за предварителната защита, само че и за едно по-добро лекуване на пациентите. От друга страна, задачата е и да се отнесе специалността дерматология в по-широк мащаб и да се търси нейното въздействие и допирни точки с други специалности в медицината ”, показа проф. Георги Чернев, ръководител на БДДХ и началник на кожната клиника на Министерство на вътрешните работи болница.

 

" Обменът, който бихме желали да реализираме сред лектори и присъстващи, е от извънредно значение и приветстваме всички да бъдат не просто слушатели, а и дейни участници и критици в границите на това мероприятие. Пълноценният разговор и обективната рецензия остават и тази година водещото мото, целящо постигането на бъдещи оптимални решения. Лесни решения и безпроблемни полемики няма да има, а и те самите, не биха могли да бъдат регистрирани като продуктивни ”, добави той.

 

На въпрос какви са преимуществата на конгреса на БДДХ по отношение на други сходни прояви, проф. Чернев отговори по този начин:

 

“БДДХ е организация, която от основаването си се стреми да разчупи към този момент открити стандарти, да поддържа и насочва вниманието към по-доброто, по-качественото и новаторско мислене, което е безспорно и водещо за развиването на дерматологията и дерматохирургията, само че и освен. Персонализираната медицина е табу, което е налично за малко на брой.

 

Например три от моите отчети са презентирани неотдавна на World Health Skin Day, Guinea. Техен модифициран, усъвършенстван и обогатен вид ще бъде показан и на 16 март, 2024 година. 100% от показаните материали на сътрудниците, са все още на представянето – оповестени в съществени медицински списания. Това е необичайност и не е особено за всеки народен или международен конгрес. Бързото разбиране на другата позиция в никакъв случай не е било мощна линия на статуквото. Но силата на обективността и постоянството в позициите, точно те оказват помощ да се стигне до точката на изкривяване. А когато задачите са идеални, това е въпрос на време. Една от основните цели на конгреса е да се даде опция на всеки, който има интерес в тази област да изложи своите възгледи, открития, морални полезности и отговорност, споделяйки ги с аудиторията, където ще бъдат чути, детайлно разисквани и след това – възприети с схващане и професионализъм. За разлика от други конгреси, рецензиите и полемиките на презентираните тематики остават водещи. Докато на редица национални конгреси изключват микрофоните при пускане на полемиките, по време на конгреса на БДДХ – те не престават много дълго и интензивно. Липсва цензура. Стигаме до общи решения, съпроводени от бързи и новаторски научни реализации ”, обясни ръководителят на кожната клиника на Министерство на вътрешните работи болница.

 

По думите му, Българско сдружение по дерматологична хирургия се стреми с всяка минала година да предизвика вниманието на експерти от сферата на дерматологията, дерматологичната хирургия, онкохирургията, онкодерматологията, пластичната хирургия и фармакологията, бъдещи лекари и всички интересуващи се и в теоретичен аспект от открития, свързани  и отнасящи се към най-ценния фактор в здравеопазването– качеството на живот на пациентите. Ето за какво, както всяка година, входът за студенти по медицина ще бъде безвъзмезден, с цел да могат те още в най-ранните стадии на образованието си да се срещнат с тази значима и забавна компетентност.

Инфо: crimesbg.com

Тагове: БДДХ проф. Георги Чернев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР